• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Слави Ангелов: Подсилването на границата със сили от Българската армия е правилно решение

Слави Ангелов: Подсилването на границата със сили от Българската армия е правилно решение

/КРОСС/ В тази ситуация, ако трябва да се води война срещу някой, то трябва да се води война срещу държавата, защото случаят с мигрантите и двамата загинали полицаи по най-добрия начин показа, че държавата не съществува, не функционира. Това каза разследващият журналист Слави Ангелов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. по повод залавянето на автобуса с мигранти край Бургас, при което загинаха двама полицаи.

Той посочи, че автобусът, с който са били превозвани мигрантите, е спрян от движение, но той се движи безпрепятствено през няколко контролни пункта. „В една нормална държава вероятно има механизъм, когато спреш едно превозно средство, ти наистина да го спреш. Зад волана на този автобус има един сириец, който може би е на 15 и не би трябвало дори мотопед да кара, а да не говорим за автобус с 50 души.

Освен това, би трябвало да е в бежански лагер в Харманли, а не в Малко Търново, но той не е там, защото държавата не се е погрижила за условията на това място - там постоянно стават конфликти. След това този автобус не само че се движи, ами стига до Бургас. Защо не е спрян на пункта на Созопол? Представяте ли си, ако тези бежанци не бяха безобидни, а става дума за тероризъм", попита Ангелов.

Във вътрешността на страната се залавят седем пъти повече хора, отколкото на границата, което означава, че пробойните са много, подчерта той.

Според него подсилването на границата със сили от Българската армия е правилно решение. „Но първото, което трябва да се направи, е не да уволниш цялото ръководство на „Гранична полиция", защото проблемът не е тук, горе. Очевидно е, че тези уволнения са политически и гонят съвсем други цели. Защо местните хора знаят и ти разказват всичко, а „Гранична полиция" си затваря очите? Защо ти залавяш във вътрешността на страната 7 пъти повече мигранти, отколкото на границата? И „Вътрешна сигурност", и държавата да започне да действа", коментира Ангелов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Правилното решение е гранични войски и който премине нелегално границата го закопават там край нея.

28.08.2022 18:54:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.