• 20 Яну 2022 |
 •  USD / BGN 1.7250
 •  GBP / BGN 2.3489
 •  CHF / BGN 1.8839
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София -1°C

Условията по всички концесионни договори следва да се изпълняват

Условията по всички концесионни договори следва да се изпълняват

/КРОСС/ Концесионните договори следва да се изпълняват стриктно от страните по тях, включително и от държавата. Това заяви днес министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев в отговор на парламентарно питане за концесията на летище Горна Оряховица.

Транспортният министър информира, че концесионерът на аеропорта консорциум „Гражданско летище Горна Оряховица“ е уведомил Министерството за намерението на швейцарско дружество да придобие концесията и е поискал одобрение за това. Според договора за концесия подобна промяна не може да бъде извършена без съгласието на държавата.

Министърът посочи, че който е сключил договора следва да изпълнява поетите към държавата ангажименти и няма да допусне прехвърляне на концесията на други лица.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ние можем да се надяваме на прословутия коридор № 8 за връзка на Черно море с Адриатическо, докато албанският министър на транспорта разговаря с гръцкият си колега и други високопоставени държавници за изграждане на железопътна връзка между Албания и Гърция на албанския гр. Поградец с гръцкия пункт Йеропигис, с град Касториас, наричан от тях син коридор. Проектът води началото си от март 2020 г. Предвижда се също свързване на Йонийската магистрала от гр. Янина с албанският граничен пункт Какавия. В Албания въобще нямат намерение за ж.п. връзка между Поградец, РС Македония и България, част от коридор № 8 от изток на запад, който ние свързваме с интеграцията на Западните Балкани. Във връзка със случая ЕС показва подчертано предпочитание към съседна Гърция и нечленката Албания за сметка на България по отношение с тези важни за една страна комуникационни транспортни връзки.

14.01.2022 21:30:06

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.