• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Маркус Потцел, ООН: Западните държави трябва да отворят отново посолствата си в Кабул

Маркус Потцел, ООН: Западните държави трябва да отворят отново посолствата си в Кабул

/КРОСС/ Въпреки завръщането на власт на твърдолинейните ислямистки талибани миналата година, Германия и други западни държави трябва да отворят отново посолствата си в Кабул, заяви и. д. ръководител на мисията на ООН в Афганистан Маркус Потцел, предаде ДПА.

"Моят призив би бил повече западни държави да бъдат представени отново тук", заяви Маркус Потцел, който беше посланик на Берлин в Афганистан от 2014 до 2016 г., пред "Редакционснецверк Дойчланд" (RND) в коментар, който ще бъде публикуван днес.

По-лесно е да се оцени ситуацията в Афганистан, когато се присъства в страната, каза Потцел, като добави, че не бива да се забравя, че Германия и други западни държави също имат интереси в Афганистан.

Талибаните се върнаха на власт по време на хаотичното изтегляне на водените от САЩ сили на НАТО през август 2021 г. През този период западните държави затвориха посолствата си в Кабул и евакуираха персонала си.

Групировката посегна на човешките права и налага ограничения на жените, като например забранява на тийнейджърките да получат образование, а съвсем наскоро забрани на жените да посещават университет и да ходят на работа в неправителствени организации.

Досега нито една държава не е признала фактическото правителство на талибаните.

Потцел посочи: "Откриването на посолства не трябва да върви ръка за ръка с признаването на талибанския режим."

Според него западните държави се интересуват от стабилен Афганистан, който е в състояние да попречи на по-нататъшното разпространение на влиянието на джихадистите от "Ислямска държава" и да се справи с отглеждането на опиумен мак.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.