• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Арест и за президентския съветник Илия Милушев

Арест и за президентския съветник Илия Милушев

/КРОСС/ Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев и бивш разузнавач са арестувани, съобщиха от прокуратурата.

Екипи от военни следователи и прокурори, след разрешения на съдия от Софийски военен съд, извършват претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в гр. София. Действията по разследването се извършват по досъдебно производство, което е образувано за престъпление по чл. 357 от НК - разгласяване на държавна тайна.

Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са задържани М.К. - бивш служител на Държавна агенция „Разузнаване" и И.М. - съветник на Президента на Република България. Първоначално И.М. е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установява, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции". Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване". Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какви документи, от кога са, кога са изнесени, от кого са изнесени, кой е отговарял за тях ? Пак въпроси. Какво общо има президента с това също е въпрос. Сетих се и за друго. Преди време нали арестуваха т. н. руски шпионин, този от русофили. Какво стана с доказателствата? Нищо? Организираха скандал и после тихо се изнизаха? Поредната постановка. Да изчакаме, но не дълго.

09.07.2020 16:47:18

Веселина Томова

ВДИГАЙ СЕ, НАРОДЕ! ВЗИМАЙ КАМЪНЕ И ДЪРВЕ! ДА ПОМЕТЕМ ЗЛОВЕЩАТА ХУНТА! НАРОДЕ???? ИЗВЪРШВА СЕ ПРЕВРАТ!!! Мракобесната МАФИОТСКА ХУНТА – ПРАВИТЕЛСТВО ПЛЮС ПРОКУРАТУРАТА ПЛЮС ДАНС – НАЧЕЛО С ЕДНА СВОЯ ПИОНКА – НЯКОЙ СИ „КАРЕНИН“, КОЙТО ДОРИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЕ КАЗВА „КЕРЕНСКИ“, А ВСЪЩНОСТ Е ЕДИН ПРОСТ КАСКЕТ ГЕШЕВ, ПОСТАВЯ ДЪРЖАВАТА НА КОЛЕНЕ В ПОЛЗА НА КОРУМПИРАНИЯ МАФИОТ, КОЙТО УПРАВЛЯВА – БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! Елиминират по отвратителен начин президента на България, за да извадят единствения извънсистемен играч от играта и за да дерибейства МАФИЯТА НА ХУНТАТА! „Опозицията“ е купена от две свине, които управляват тугедър. НАРОДЕ???? ВДИГАЙ СЕ, НАРОДЕ! ВЗИМАЙ КАМЪНЕ И ДЪРВЕ! ДА ПОМЕТЕМ МАФИЯТА! НЯМА ВЕЧЕ ДРУГ ИЗХОД – ИЛИ ТЕ НАС, ИЛИ НИЕ ТЯХ!

09.07.2020 14:54:41

Огнян Стефанов

Превратът е факт. Спете спокойно българи. Днес „размазват“ президента, избран с над 2 млн гласа. „Размазва“ го „инструмента“ на Господ Гешев, избран за главен прокурор като единствен кандидат с гласовете на политизиран ВСС. Утре е ваш ред. Но защо да ви пука – сеира е пълен, зрелището гарантирано. Българската мечта е реализирана. Тя се простира до салатата, ракията, телевизора и да опънеш нещо по-така за десерт… За отклоняване на вниманието здравното недоразумение Ананиев дава брифинг за коронавируса. Потрес! И къде са онези над 2 милиона българи, гласували за Радев? Не им пука май. Да живее България – държавата на неограничените прокурорски възможности! Народ и задкулисие – единни! Власт и обвинение в единен строй към сияйните върхове на диктатурата! Бог да я прости България…

09.07.2020 14:49:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.