• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Въвежда се еднопосочно движение в кв. „Манастирски ливади - изток“

Въвежда се еднопосочно движение в кв. „Манастирски ливади - изток“

/КРОСС/ „От следващата седмица ще бъде въведена нова организация за движение в кв. „Манастирски ливади – изток", която се надяваме да помогне на този силно затруднен от гледна точка на придвижване район. Новата организация на движение предвижда въвеждането на еднопосочно движение по част от улиците в квартала", съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.

Целта е по-безконфликтно преминаване през кръстовищата, повече безопасност и по-бързо придвижване. От днес след обяд по входовете на кооперациите  ще бъдат поставени информационни материали, за да може хората да бъдат максимално добре информирани. Знаците вече са готови и поетапно ще започнат да се поставят през следващите дни“, каза още зам.-кметът Барбалов, съобщават от Столична община.

Според общинският съветник Симеон Колев гражданите лесно ще се ориентират в новата организация на движение, защото промените са създадени заедно с тях и с районната администрация.

„Направили сме една много интуитивна карта по която гражданите могат бързо и лесно да се ориентират и да си направят сметка от къде да подхождат“, допълни Симеон Колев.  

„До голяма степен хората очакваха точно това, което в момента им предлагаме. Нашите служби направиха необходимото, за да подскажат на хората кое би било по-удобно за тях. Комбинирахме въвеждането на този проект с още един проект - въвеждане на зона 30 в квартала за успокояване на скоростта и движението", това каза кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, като посочи, че са проведени и две обществени обсъждания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.