• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Бъкингамският дворец представя шедьоври на велики художници пред широката публика

Бъкингамският дворец представя шедьоври на велики художници пред широката публика

/КРОСС/ Картини от велики майстори на живописта от Бъкингамския дворец - официалната резиденция на кралица Елизабет Втора, на които досега са се любували само изтъкнатите гости на монарха, стават общодостъпни за първи път от два века, съобщи в. "Телеграф", цитиран от БТА.

Творбите на Рембранд, Рубенс, Тициан, Вермеер, Каналето, Ван Дайк са изложени в Галерията на кралицата от тази седмица. Изложбата "Шедьоври на Бъкингамския дворец" ще продължи до края на януари 2022 г. В нея са включени 65 творби.

Според куратора Дезмънд Шоу-Тейлър това е единствената възможност перлите на изобразителното изкуство да бъдат видени от широката публика. Сред представените творби е картината на Рембранд "Корабостроителят и неговата съпруга", която е една от любимите на кралица Елизабет Втора.

Галерията, открита през 2002 г., е в западното крило на Бъкингамския дворец. Тя е с отделен вход.

В Бъкингамския дворец от 2017 г. се извършва основен ремонт, по време на който покривът, всички водопроводни тръби и електрическата инсталация, които не са сменяни от 50-те години на миналия век, ще бъдат приведени в съответствие с изискванията за пожарна безопасност. Крайният срок за завършването му е 2027 г.

Заради ремонта над 10 хиляди произведения на изкуството трябва да бъдат преместени, сред които картини, порцелан, гоблени, ювелирни изделия, ценни книги. Колекцията на британски монарси е събирана повече от 500 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.