• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Симеон Дянков: Следващите две години ще са дефицитни

Симеон Дянков: Следващите две години ще са дефицитни

/КРОСС/ Ако заговорим за новия български бюджет, дават се доста пари, не съм против това, но според мен следващите две години ще са дефицитни. Въпросът е как ще помагаме на бизнеса, защото много от мерките са социално ориентирани", заяви бившият финансов министър Симеон Дянков ексклузивно пред Николай Дойнов във Вашингтон. Той е на мнение, че сега не трябва да се правят опити за помощ, а да има план как ще се действа при следваща вълна. Според него обаче в България това не е така и даде за пример мярката 60/40, за която правителството е отделило 4 месеца, за да я въведе.

Добре е да има социални мерки, но нито децата, нито пенсионерите произвеждат национален продукт. Това го прави бизнесът. И ако не му се помогне сега, ще е твърде трудно след това, смята Дянков.

Бившият финансов министър е на мнение, че светът не е бил подготвен за коронавируса и е изчаквал излишно. За съжаление тепърва се научаваме. Дори големи държави като САЩ тръгват лошо и се учат в движение. Тук мерките не са падали и почти всичко е затворено. Всички стоят вкъщи вече 7 месеца, а големите организации планират да отворят чак след година, каза Дянков. Той добави, че в САЩ е имало подценяване на вируса и от президентската администрация, за разлика от Европа. Според него по този начин кризата се е задълбочила и страната се е изправила бързо пред няколко вълни.

Ако затворим отново, голяма част от секторите няма да могат да излязат от кризата. Икономиката е динамична, но много от бизнесите ще изчезнат. Може и други да се създадат, но това ще стане бавно, обясни Дянков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.