• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Дубай: 11 уникални неща, които можете да правите само там

Дубай: 11 уникални неща, които можете да правите само там

/КРОСС/ Почти нищо в Дубай не може да се нарече обикновено, но атракциите в следващия списък са неща, които не можете да видите и правите никъде другаде по света. и нищо в Дубай не може да се нарече обикновено, но атракциите в следващия списък са неща, които не можете да видите и правите никъде другаде по света. От спускане над небостъргачите по въжен тролей, дълъг 1 километър, до слушане на мелодията на пеещите пясъци и уроци по конски - в Дубай можете да преживеете най-невероятните неща.

Спуснете се по най-дългия градски въжен тролей в света

Въженият тролей XL е възможност да се спуснете с невероятна скорост (80 км/ч, ако трябва да сме точни) над Дубай Марина. Трасето е на 170 м височина и е дълго цял километър. Ако решите да споделите адреналина, можете да се спуснете едновременно с приятел. Атракцията не е подходяща за хора под 50 и над 100 кг.

Яжте сладолед със заливка от злато

Емирството е място за луксозни преживявания и ако на някой му се дояде сладолед със заливка от злато за 800 долара порцията, важното е, че има къде да си го поръча. Специалният сладолед се сервира в Scoopi Cafe и съдържа мадагаскарска ванилия, ирански шафран и италиански трюфели с топинг от 23-каратово злато. Сервира се със сребърна лъжичка, която можете да си вземете за спомен.

Вижте 45 милиона цветя в Градината на чудесата

Дубайците вероятно са единствените хора, на които би им хрумнало да построят най-голямата цветна градина в света насред пустинята. Но са го направили, при това резултатът е наистина впечатляващ. Избягайте от шума на града сред алеите на Градината на чудесата (Dubai Miracle Garden), починете си в сенчестите кътове с възглавници, минете под цветни арки във всякакви форми и си сверете часовника с огромния Цветен часовник.

Нощувайте в хотелска стая под водата

Къде другаде, ако не в Дубай можете да нощувате в хотелска стая, изцяло разположена под водата? Хотел Атлантис предлага уникално изживяване. Можете да наблюдавате хиляди морски обитатели, които плуват покрай прозорците ви, докато се излежавате в леглото или си вземате топла вана.

Разхладете се със ски

Жегата в Дубай е целогодишна, както и възможността да карате ски и сноуборд. Ски Дубай (Ski Dubai) е ски зона на закрито с площ от над 20 000 кв. м, където и напреднали, и начинаещи скиори могат да се разхладят (при това рязко, вътре е минус 4 градуса).

Разхладете се в леден бар

По света има много ледени барове, но колко от тях се намират сред жегата на пустинята? Цветовете и нюансите на светлината в ChillOut Ice Lounge Bar се сменят през определено време и създават почти магическо усещане, докато се процеждат през ледените блокове, с които е облицовано заведението. Чашите са от лед, има всякакви топли напитки, торти, сандвичи и супи, но не се сервира алкохол.

Излезте от Дубай и се отправете на юг към град Лива, край който се намират Пеещите пясъчни дюни. Макар че пеещи дюни има на още няколко места по света, никъде вибрациите от триещите се една в друга песъчинки не е толкова мелодична и приятна за ухото като тази. Още Марко Поло споменава за тези дюни, които в неговите уши са звучали като "звуците от всякакви музикални инструменти" и като "барабани и тракане на оръжия".

Научете се да разбирате какво ви казва конят и как вие да му говорите така, че да ви разбере като на роден език. Конен център Dubai Hoofbeatz предлага не само езда, но и уроци по конски за начинаещи.

Global Village е семейна атракция, в която чрез павилиони, преживявания, филми и храна са представени повече от 30 държави по света. Разходка из това мултикултурно място е като мини околосветско пътешествие.

 

При свободното падане ще достигнете скорост от близо 200 км/ч - адреналинът ви ще скочи до небесата, докато вие се спускате към един от най-големите създадени от човека острови в света (Палм Джумейра). Скокът с парашут е и най-добрата възможност да разгледате града, както го виждат местните птици.

Усетете какво е да летите с парашут, без да летите

iFly Dubai е симулатор, в който ще разберете какво е усещането на безтегловното падане, без да се налага да скачате от самолет. Екипирате се, слагате си каска и политате във вертикален тунел, в който въздушната струя ви държи над земята.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.