• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Захарова: Русия би искала Европа да премине от думи към дела в уреждането на вътрешноукраинския конфликт

Захарова: Русия би искала Европа да премине от думи към дела в уреждането на вътрешноукраинския конфликт

/КРОСС/ Москва би искала европейските страни да преминат от думи към дела и да предоставят практическа и ефективна помощ за уреждането на вътрешноукраинския конфликт. Това каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на телевизия "Россия-24", предава ТАСС.

„Не искам, надявам се, искрените импулси на европейците за разрешаване на вътрешно-украинската криза, и в този случай говоря както за политиците, така и за народите на европейските държави – да останат само на думи и само като незавършени събития. Много ми се иска всичко това да бъде искрено и ефективно, каза дипломатът и подчерта, че вътрешноукраинският конфликт е "срамно явление за европейския континент на 21-ви век".

Както отбеляза Захарова, Москва многократно е призовавала европейските партньори да засилят работата в тази посока, като обърна внимание на факта, че Нормандският формат е създаден не толкова за провеждане на „протокол от срещи“, а за да има „практичен изход за движение напред."

"Говорихме за това, че страните имат и индивидуални отношения, на двустранна основа. Отговорихме на предложенията на много посредници, които се смятаха за такива“, отбеляза тя.

Така че насърчавайте режима в Киев да изпълни своята част от задълженията и това ще бъде вашата роля, която искате да  изиграете, но без това движение има въпросителна - доколко всичко това остава без думи, колко всички са наистина ангажиран с изпълнението на този основен документ (Минските споразумения - бел. ТАСС)", каза дипломатът, обръщайки се към партньорите в Европа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Няма такьв филм

Никьде няма да трьгнат танковете Ще направят един десант в Украинската рада Ще натикат фашистите в затвора Донецк и Луганск ще се откьснат После и ОдесаАмериканските ни партньори ще плачат Каго изльгано бебе че не получи подарька Украйна Да я оглозгат и окупират Това се казва шах и мат 60 % са руснаци Кой ще победи при конфликт Филма е ясен преди да е почнал

11.02.2022 04:14:09

Анонимен

Всъщност Русия ще премине към дела, танковете ще тръгнат само да свърши олимпиадата, за да се сърди чичко Си...

09.02.2022 18:17:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.