• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

34 души са с обвинения заради безредиците в София

34 души са с обвинения заради безредиците в София

/КРОСС/ Заради безредиците по време на антиправителствентите протести в София прокуратурата е повдигнала обвинение на 34 души. От тях 30 са обвинени за хулиганство, което включва хвърляне на различни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета към служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи. Трима са обвинени за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, а един човек е обвинен за закана за убийство.

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа. Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийски районен съд за постоянното им задържане в ареста. На останалите обвиняеми е определена мярка парична гаранция или подписка. Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в районния съд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Фотограф на агенция „Франс прес“ е ранен на протестите у нас 03 Септември 2020 Фотограф на агенция „Франс прес" е ранен от полицията на протестите в София снощи. Това съобщи самата агенция в коментар на сблъсъците в антиправителствените протести у нас през изминалата вечер. Агенцията съобщава за 126 арестувани и почти 200 ранени. Според публикацията, управляващата партия на премиера Бойко Борисов няма да подаде оставка, въпреки „толерантността му към корупцията и най-жестокия ден на протести досега". Агенцията припомня основния призив в протестите - оставките на Борисов и главния прокурор Иван Гешев - като втория е обвинен, че „не е наказал истински престъпници, а вместо това е използвал правомощията си да атакува политическите опоненти на правителството". Освен фотограф на АФП, са ранени и други журналисти, съобщава агенцията, както и това, че някои от организаторите на протестите са изразили силна тревога пред европейските институции от насилието в сряда и са призовали за спокойствие.

03.09.2020 22:57:53

EU

Европейската комисия осъди насилието над журналисти. Иска разследване . Притесняват ме безбройните доклади за полицейско насилие над журналисти, които са отразявали демонстрациите в София. Няколко представители на медиите са били пребити и напръскани с лютив спрей, когато се е стигнало до сблъсъци между униформени и протестиращи по време на вчерашните демонстрации в столицата. Един журналист е бил задържан за часове, а оборудването на други е било повредено. Това се посочва в позиция на Съвета на Европа. Тя идва ден след ескалациите по време на протестите вчера, при които няколко журналисти и демонстранти пострадаха сериозно при сблъсъци между униформени и протестиращи. “Насилието над журналисти, особено от ръцете на държавни служители, противоречи на задължението на държавата да пази свободата на словото и сигурността на журналистите. Затова призовавам българските власти да проведат ефективно разследване за това неприемливо поведение. Важно е да се дават ясни инструкции на полицаите да уважават свободата на словото и да позволяват на журналистите и представителите на медиите да отразяват протестите безопасно”, заявяват от ЕК.

03.09.2020 22:44:41

Иванка Гешева

Пеевската прокуратура е бардак.

03.09.2020 19:51:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.