• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Втора нощ на безредици във Филаделфия след убийството на чернокож

Втора нощ на безредици във Филаделфия след убийството на чернокож

/КРОСС/ Стотици души участваха в демонстрации в американския град Филаделфия за втора поредна вечер след поредното убийство на чернокож от полицията, предаде АФП.  

Недоволството във вторник бе придружено от насилие и грабежи.

Полицията предупреди в Туитър, че „голяма тълпа“ от около 1000 души плячкосва магазини в града и посъветва гражданите да избягват въпросния район.

Кадри от хеликоптер на местна медия показаха как хора нахлуват и ограбват магазин за обувки.

Репортер на АФП на друга локация съобщи, че в Западна Филаделфия се е събрала тълпа от около 1000 души. Част от нея влязла в сблъсъци с органите на реда.

От офиса на губернатора на Пенсилвания Том Улф обявиха, че в града ще бъдат разположени няколкостотин служители на Национална гвардия, „за да защитават правото на мирно събиране и протест, докато опазват сигурността на хората“.

Безредиците идват след смъртта на 27-годишния Уолтър Уолъс, чието семейство обяви, че той е имал психични проблеми. Причините за убийството му от полицията се изясняват.

В понеделник стотици демонстранти излязоха на улиците, откъдето полицаи ги изтласкаха с палки и щитове. Над 90 души бяха арестувани в първата вечер на безредици, над 30 полицаи са ранени.

Полицията съобщи, че в понеделник следобед двама нейни служители са се отзовали на сигнал за мъж с оръжие в кв. „Кобс Крийк“ в Западна Филаделфия.

Говорителка на органите реда заяви пред АП, че мъж, впоследствие идентифициран като Уолъс, е държал нож и се приближил към полицаите, въпреки техните предупреждения да свали оръжието. В резултат бил прострелян в рамото и в гърдите. 

Протести и в Ню Йорк

Междувременно полицията в Ню Йорк задържа около 30 души, след като стотици протестиращи излязоха на улиците на Бруклин снощи заради убийството на Уолъс.

Един служител на органите на реда е пострадал. Автомобили на полицията са с нанесени щети, контейнери за боклук са били запалени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.