• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ангел Джамбазки: Кураторът на протестите в Северна Македония е в Кремъл

Ангел Джамбазки: Кураторът на протестите в Северна Македония е в Кремъл

/КРОСС/ Тази омраза срещу България и всичко българско е организирана много отдавна в Кремъл, така че руската връзка на РСМ е ясна. Русия винаги залага на Сърбия, като загърбва и застрашава българския интерес. Това каза един от съпредседателите на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в предаването „Говори сега“ по БНТ.

Според него е възможно участие на чужди сили на протестите в западната ни съседка, като целта е създаване на суматоха на Балканите. Кураторът на цялата работа винаги е един и той е в Кремъл, подчерта Джамбазки.

Според него, може би ще се стигне до гласуване на френското предложение в парламента на РСМ, но не може да се каже дали ще бъдат направени необходимите конституционни промени.

Според него западните посолства, оказали натиск върху българското Народно събрание, могат да поискат следващото НС да отстъпи от условията на протоколите. „По темата „Македония“ нямаме приятели. Трябва да разчитаме на собствените си сили и да защитаваме интереса си. Безпокоя се, че Конституцията няма да бъдат променени, протоколите няма да бъдат подписани“, допълни той.

Според него има реална опасност да се стигне до голямо напрежение между България и Северна Македония, ако протестите и разпространяването на езика на омразата продължават.

Според Джамбазки най-разумно е да има предсрочни избори, тъй като това НС е делегитимирано. „Предстои трудна зима и трябва да има правителство с доверие, доказано през избори“, заяви той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо пишете клишета и копирате неистини? КУРАТОРИТЕ са в СъРБИЯ, а Не в Русия. Сърбие са тези, на които не им изнася това. Ако имате работещ мозък, ще разберете.

11.07.2022 11:45:32

Анонимен

В т.н. РСМ влиянието е на албанците и сърбите. Първите са с амбицията да завладеят по-голяма част от Македония в рамките на територията на Етническата Албания и виждат записването на българите в конституцията й като спирачка в тази насока, а вторите да продължат да упражняват влиянието си, както са го правили в продължение на десетилетия, модифицирайки езика. Това е очевадно и какви миражи на Кремъл се привиждат.

11.07.2022 10:02:40

Анонимен

Кашата в РСМ е голяма, и е исторически резултат на действията на великите сили за един период от повече от 100 години. Сега огнището се раздухва отново, и въпрос на време е да се стигне до пряк сблъсък на славомакедонците и шиптарите. Опасността е да не се стигне дотам, че да се пушкат по улиците на София, както между 1919 и 1934!

11.07.2022 09:55:58

Анонимен

Фашистчето педераст Джамбо открил Америка, пикльо те нали и вас от там ви командват, какво се правиш на умряла лисица…

11.07.2022 09:45:35

Анонимен

На крива ракета...

11.07.2022 08:56:52

Анонимен

Колкото по-малка държавата, толкова по-голямо национално его. Това вече не е патриотизъм, а търсене махленски смисъл на живота. И все някой им е виновен на нашите патриоти. Истината е че в основата на проблемите ни е собствения ни идиотизъм. И какво точно искаме от мекетата? И като го получим, какво ще се промени за нас в настоящето и в бъдеще? И се съмнявамв дългата ръка на Русия. Там албанците се намесват, а не виждам кака това помага на руснаците и сърбите. А Джамбазки, Джамбазки си е идиот, дуднещ глупости със сериозен вид.

11.07.2022 08:45:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.