• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Александър Джартов: Доброволците са изключително важна част от СР и те винаги могат да разчитат на ГДПБЗН

Александър Джартов: Доброволците са изключително важна част от СР и те винаги могат да разчитат на ГДПБЗН

/КРОСС/ България продължава да изпраща на Турция хуманитарна помощ. Предстои да се види дали ще има възможност да се изпрати и за Сирия допълнителна помощ. Това каза директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Подготвени са палатки, легла, одеяла. Процесът по транспортиране започна в четвъртък. В понеделник ще бъдат изпратени и фургони, обясни главен комисар Джартов.

80 пожарникари от модула за издирване и спасяване се прибраха вече от Турция. Два дни е отнело прибирането им, тъй като са попаднали и на снежна буря.

Акцията им в Бесни е била изключително предизвикателство и на физическо, и на ментално ниво. Българските екипи са работили с модула на полските колеги. „Нашият модул е способен да работи като част от европейските екипи", обясни комисар Джартов.

„Модулът за издирване и спасяване е създаден за такива цели. Колегите са обучени да работят като екип и те са професионалисти. Удовлетворени са от мисията си", заяви гл. комисар Джартов.

Пожарникарите провеждат консултации с психолози, тъй като травмата от бедствието не може да бъде преодоляна лесно.

По линия на Механизма за гражданска защита, който е основният координиращ документ, свързан с изграждането на способности за реагиране, страната ни разполага с пет модула: за издирване и спасяване, за издирване и спасяване в опасна среда, т.е. когато има химически, биологически и ядрени материали, два модула за гасене на горски пожари и за изпомпване на вода с голям капацитет, обясни главен комисар Джартов.

Доброволците са изключително важна част от системата за реагиране и те винаги могат да разчитат на ГДПБЗН.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.