• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Европейската джаз конференция в София няма да се проведе тази есен

Европейската джаз конференция в София няма да се проведе тази есен

Отпада и конкурсът за презентационните концерти пред някои от най-ключовите лица от сферата

/КРОСС/ Изключителна възможност беше планирана за българските музиканти в рамките на 7-та Европейска джаз конференция, която тази есен трябваше да посрещне в София над 400 ключови дейци в областта - организатори, програмни директори, мениджъри и продуценти на международни фестивали, културни оператори от Европа и света. Сред емблематичните събития, които трябваше да бъдат представени на единствения по рода си джаз форум, са North Sea Jazz, EFG London Jazz Festival, ELBJazz, както и знакови джаз клубове като Ronnie Scott, Porgy & Bess и много други. За съжаление, предвид моментната епидемична ситуация и усложнените условия за пътуване между държавите, е взето решение тазгодишното издание на форума да не се състои.

С това отпада и шоукейс програмата от общо 6 концерта, която имаше за цел да отвори възможност за българските таланти да разширят полето си на изява и бъдещите си ангажименти в международен план. Фондация „Ей ту Зет" благодари на всички, изпратили своите заявки за участие в конкурса, като продължава да работи в посока подкрепа на цялостното промотиране на родните джаз музиканти.

Европейската джаз конференция се организира от Европейската джаз мрежа и се провежда всяка година в различен град в Европа, а София заслужено спечели надпреварата за домакинство за тазгодишното издание, което трябваше да се проведе от 10-и до 13-и септември 2020 г. Съорганизатори от българска страна са Фондация A to Z, която стои зад най-мащабния джаз фестивал у нас - A to JazZ, Столична община и Националният дворец на културата в партньорство с Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България. Конференцията следваше да разшири бъдещите партньорства и творчески проекти между родни и европейски фестивали и артисти, както и да затвърди мястото на България като културен център с принос в развитието на музикалната и джаз сфера.

Предстоящото издание за 2021 година вече е насрочено да се проведе в Талин, но София ще може да кандидатства повторно за домакин през 2022 година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.