• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предаването „Джинс" получи награда „Златно перо"

Предаването „Джинс" получи награда „Златно перо"

/КРОСС/ Предаването „Джинс“, което всяка събота превежда зрителите през историята на родовете на значими българи от ефира на БНТ 1, получи престижната награда „Златно перо“. Предаването беше отличено наред с още 23 изявени дейци, сред които режисьорът Виктор Божинов, актрисата Силвия Лулчева и други ярки личности, оставили следа в българската литература, театър, музика, изобразително изкуство, кино и журналистика. Наградите бяха раздадени за 27-и път и отново събраха на едно място културния елит на България.

„Джинс“ е шанс, „Джинс“ е привилегия, „Джинс" е кауза. Ако въпросът „Ти от кой джинс си?“ е станал важен - значи сме успели. Много сме благодарни за наградата. „Джинс“ е от предаванията, които формират общественото мнение. Продукцията е по идея на генералния директор на БНТ – Емил Кошлуков и на Георги Проданов, който е и автор, и сценарист.“, споделя Йоланта Попова, продуцент на предаването „Джинс“.

„Това е, което можем да направим ние - да предаваме паметта и тази памет да ни учи на всичко онова, което ни липсва в днешния ден.“, коментира Георги Проданов, автор и сценарист на предаването.

Предаването за родова памет на БНТ 1 „Джинс“ разглежда „джинс“ като дума за произход, за род. То е документална продукция за изследване на корените и родовете назад във времето на различни личности, които са допринесли за обществеността и културата в България. Днес са малко хората, които могат да разкажат за своя род, за миналото на предците си. Не са много и онези, които имат родословно дърво, пазят фамилната памет, знаят какво значи фамилията им и откъде идва. Затова, в света, който постоянно ни разпилява и изкушава, е важно да знаем, че зад нас стои история, че стоят имената и славата на хора, чието име и кръв носим. Ето защо авторите на предаването всяка събота питат: „Ти знаеш ли от кой „джинс" си?“

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.