• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Пресиян Коев: Историята на Джокович прилича на тази на Бьорн Борг

Пресиян Коев: Историята на Джокович прилича на тази на Бьорн Борг

/КРОСС/ Казусът с Новак Джокович и отменената му, а след това възстановена виза за Австралия, много напомня на проблемите на друг тенисист от 70-те и 80-те години на ХХ век - победителят в 11 турнира от Големия шлем Бьорн Борг. Това сподели треньорът Пресиян Коев, под чието ръководство българският тим до 16 години завърши на 5-то място в Европа през 2016 г.

Вчера, 10 януари, съдът в Австралия постанови Джокович да бъде освободен от хотела за мигранти, в който прекара 6 дни. Той се завърна на корта за тренировки преди първия за годината турнир от Големия шлем.

Силно се надявам, че ще играе. Това ще покаже на всички нас, че можем да отстояваме правата си докрай. Намирам този скандал повече за политически. С по-възрастните колеги коментираме, че все едно се повтаря случаят с Бьорн Борг. Той е многократен шампион на "Ролан Гарос". Тогава шефът на световната федерация, който в онзи момент е французин, въвежда ново правило, че трябва да се играят минимум турнири за годината, което Бьорн Борг не иска да изпълни. От там започва краят на неговата кариера. Тук не е напълно същото, но не можем да изключим, че в последните години Джокович създаде една Асоциация на тенисистите, търсейки техните права, каза Коев в студиото на "Тази сутрин" и добави:

Коев смята, че проблемите на сърбина няма да му повлияят психически, а ще го мотивират.

На физическата му форма със сигурност ще се отрази. Психологически дори смятам, че Джокович ще успее да почерпи енергия от това нещо. Той много често е успявал в трудни ситуации да намери изход. Понякога на мачовете си предизвиква публиката, която е срещу него, да продължи да бъде по-яростна в атаките си. Това го мотивира да покаже най-доброто от себе си. Трудностите го правят по-силен, заяви той.

Според тенис треньора обаче ваксинацията ще стане задължителна за тенисистите, които искат да участват в различни турнири.

Миналата година в Австралия въведоха 14-дневна безпрецедентна карантина, за желаещите да влязат. Те предприемат сериозни мерки. Разговарям с хора от екипите на нашите играчи. Те казват, че наистина там на място е доста стриктно, в сравнение с всички турнири. Посоката е ясна - предстои въвеждане на задължителна ваксинация за участниците на турнирите, дори на юношеските. През януари български деца няма да успеят да участват в турнири в Словакия и Тунис, тъй като доста късно бяха информирани, че ще трябва да имат пълния цикъл на ваксинация, за да участват на юношески турнири. Все повече сигнали получаваме от световната федерация, че ваксинацията ще бъде условие", сподели той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.