• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Литературно четене събра средства за борещите се с тежки заболявания Джони и Борко

Литературно четене събра средства за борещите се с тежки заболявания Джони и Борко
Талантливата авторка Ралица Генчева представи книгите си в един от обектите на DABOV Specialty Coffee в столицата

/КРОСС/ С благотворително четене в един от обектите на DABOV Specialty Coffee в София бе отбелязан Международния ден на книгата - 23 април. Талантливата авторка Ралица Генчева прочете пасажи от своите произведения, провеждайки и ползотворна дискусия с гостите на събитието. Процент от приходите от продадените книги бе насочен към Джони и Борко - две смели момчета, борещи се със сериозни заболявания.

Заставайки пред събралата се публика в един от кофи шоповете на DABOV в столицата, Ралица Генчева проведе литературни четения на произведенията си. Не по-малко интересна бе и състоялата се дискусия, по време на която авторката и гостите на събитието размениха мисли и впечатления. Ралица Генчева бе подготвила и интересно предизвикателство за всички присъстващи - да определи какъв литературен жанр са спрямо това как обичат да пият своето кафе.

Всички присъстващи на литературното четене навръх Деня на книгата бързо разбраха, че хубавата литература върви чудесно с чашка вкусно и ароматно спешълти кафе. Баристите в кофи шопа приготвиха с вещина различни по вид спешълти кафета, които донесоха енергия и вдъхновение на гостите в литературните им изживявания.

Всеки един от посетителите можеше да си закупи книгите на Ралица Генчева, като 20% от всяка продажба бяха насочени към Джони и Борко - две малки момчета, принудени да се борят със сериозни заболявания в търсене на по-добър живот.

Джони е на малко повече от годинка, когато му е поставена диагноза мозъчен тумор. В рамките на само 9 месеца момчето преживява четири мозъчни операции, а след кратко подобрение, следва и нова диагноза - аутизъм. Близките на Джони вярват, че състоянието му може да се подобри чрез серия от скъпоструващи процедури, включващи лечение със стволови клетки. Днес семейството му продължава да събира средства, за да може Джони да живее по-добре.

Борко също е сред българските деца, диагностицирани с аутизъм. Още на 4-годишна възраст той и близките му чуват диагнозата, което завинаги променя техния живот. До момента на Борко са проведени над 40 процедури тип хипербарна кислородна терапия в барокамера. Днес той има получена оферта от Турция за лечение със стволови клетки, което би могло чувствително да подобри състоянието му. За съжаление, близките на Борко нямат финансовите възможности за скъпоструващи процедури, поради което те също са принудени да търсят помощ от всички добри хора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.