• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Джонсън: Хората ще могат да прегръщат близките си от 17 май

Джонсън: Хората ще могат да прегръщат близките си от 17 май

/КРОСС/ Британският премиер Борис Джонсън потвърди, че Англия ще облекчи още повече рестрикциите, въведени заради коронавируса, от 17 май. Той добави, че от тази дата хората в Англия ще могат да прегръщат роднините и приятелите си, предадоха световните агенции.

На пресконференция днес Джонсън съобщи, че едновременно с облекчаване на рестрикциите от 17 май, ще бъдат облекчени и правилата за социална дистанция. Той обаче предупреди, че хората трябва да продължат да са предпазливи.
"От идния понеделник ние актуализираме указанията за близките контакти между приятели и членове на семейството", поясни Джонсън. "От повече от година в тази пандемия ние всички знаем, че близкият контакт, като прегръдката, е директен начин за предаване на тази болест. Така че ви призовавам да помислите за уязвимостта на вашите обични хора, независимо от това дали те са ваксинирани с една или две дози, или пък не е имало време ваксината да се задейства", добави той.

Джонсън изключи ускорен край на всички рестрикции, като припомни, че успехът на пътната карта на Англия за излизане от локдауна, зависи от поетапния подход, предаде Ройтерс. По-рано той беше казал, че и последните рестрикции ще отпаднат на 21 юни.
Джонсън каза, че е оптимист, че нещата ще се доближат още повече до нормалността. За градовете той каза, че в крайна сметка центровете им отново ще бъдат изпълнени с оживление, с хора, които искат да общуват помежду си по начина, по който те винаги са го правили.

Премиерът съобщи още, че правителството по-късно този месец ще установи планове за ролята на сертификатите за COVID-19 и за социалната дистанция във възстановяването от коронавирусната криза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.