• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Честит рожден ден, Том Джоунс! (Видео)

Честит рожден ден, Том Джоунс! (Видео)
Том Джоунс навърши 80 години

/КРОСС/ Днес 80 години навършва сър Том Джоунс, определян като жива легенда. Той е един от малкото музиканти с дългогодишна кариера, която активно и успешно продължава и до днес. За Радио Би Би Си той заяви, че отказва да се пенсионира и вярва, че му предстоят още хитове, които да достигнат номер 1.

Том Джоунс напуска училище, когато е 15-годишен, а на 24 заминава за Лондон от Уелс, за да пробие в музиката. Година по-късно вече има хит, който е номер 1 - It’s Not Unusal:

„Това продължава да бъде най-важната песен за мен“, заяви в интервю за Си Би Ес легендарният певец. Поредица хитове през 60-те го превръща в звезда и секссимвол:

„Това обаче имаше обратен ефект, защото не ме приемаха насериозно като певец. Виждаха това на преден план, вместо да слушат какво пея“.

По време на своята продължила над шест десетилетия кариера Том Джоунс е продал над 100 милиона албума.

Един от най-търсените в дискографията му е Reload от 1999-а. В него е включена песента Sex Bomb, която става хит номер едно в цяла Европа.

В един момент от кариерата си получава разнопосочни съвети от Франк Синатраи Елвис Пресли, който не одобрява наклона му към джаза и блуза:

„Каза ми: Том, не стъпваме там.  Оставяме това на Франк. Но той каза „ние”, сложи ни на едно ниво и за мен това беше голям комплимент. След това пък говорих с Франк, който ми каза, че имам страхотен глас за джаз. Остави поп-а настрана, ела с мен. А аз му отвърнах, че обичам всички стилове. И е така. Мислех си, че гъвкавостта ми и различните жанрове ще бъдат преимущество за мен. Но понякога хората се питаха кой е всъщност Том Джоунс?”.

Миналата година Том Джоунс изнесе концерт на Античния театър в Пловдив, който получи ласкави отзиви.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.