• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Том Джоунс покори времето и публиката си в София

Том Джоунс покори времето и публиката си в София

/КРОСС/ Уелската музикална легенда Том Джоунс, който владее сцените по света от 60-те години на миналия век до днес, покори публиката си в София с двучасов концерт в понеделник вечер, предаде "Труд бг".

Шоуто му в зала 1 на НДК в София бе част от световното му турнe Ages and Stages, Джоунс дойде у нас от Букурещ, а на 16 юни бе на сцената в Белфаст.

"Отново съм в София, България, харесвам този звук, това Б", обърна се сър Том Джоунс към публиката, изпълнила до предел зала 1 на НДК. Той каза, че е щастлив да се върне в София, предишният му концерт в НДК бе през есента на 2013 г.

Световното турне на изпълнителя с могъщ глас, непокънат от времето, последва издаването на албума му "Surrounded by Time" в разгара на пандемията през 2021 г. Първото парче, което Том Джоунс и екиппът му от впечатляващи музиканти забиха пред публиката в София в понеделник вечер, бе "I'm Growing Old " от новия албум. Възрастта и времето бяха червената нишка в шоуто на 83-годишния изпълнител, който поведе публиката си на музикално пътешествие по стъпките на кариерата си, продължаваща повече от шест десетилетия. Том Джоунс разказваше историите на песните и приятелствата си с авторите им от първите си стъпки на голямата сцена през 1964 г. и хитове като Delilah, Sex Bomb, Green, Green Grass of Home, Kiss до днес с Tower of Song, The Windmills of Your Mind, One More Cup of Coffee.

Меломани от различни поколения и възрасти в НДК пяха, някои и танцуваха, на хитовете и новата продукция на Джоунс. В постоянен диалог с публиката си, Джоунс припомняше случки от отдавна минали години, извисяваше титаничния си глас в изпълненията си, дори припомни за момент характерната за сценичното си поведение от зората на кариерата си визия с дълбоко разкопчана риза. Сподели как се почувствал млад през пролетта на честването на 90-ата годишнина на Уили Нелсън в САЩ, защото е едва на 83 години, които навърши на 7 юни. Джоунс взриви публиката с неподправената енергия на изпълненията на десетки утвърдени и нови песни. Недокоснатият от времето глас се извисяваше от сцената дори и когато той пееше седнал.

Том Джоунс изпълни и забележителната "I Won't Crumble With You if You Fall", която година след издаването на албума си представи като песента, посветил на съпругата си, починала от рак през 2016 г. Изпълнението на парчето през миналата година от съдийския стол в риалити шоуто "Гласът" на британската ITV и признанието на Джоунс, че тази песен е за съпругата му Мелинда, привлече вниманието на британската и световна аудитория и рязко повиши интереса към албума "Surrounded by Time".

Последното парче, което Джоунс бе предвидил в програмата на концерта си в София, бе "Kiss" на Принс. След изпълнението є певецът и музикантите се оттеглиха от сцената, а публиката взриви залата с продължили няколко минути аплодисменти. Те върнаха сър Том Джоунс и музикантите му на сцената за още три парчета, сред които бе и "One Hell of a Life" от "Surrounded by Time".

Том Джоунс постави рекорд през 2021 г., като стана най-възрастният артист, оглавил британската класация за албуми със "Surrounded By Time". Легендарният певец от Уелс бе на 80 години и десет месеца, когато издаде новия си албум. След като оглави чарта, той подобри рекорда на Боб Дилън, заел първа позиция с "Rough And Rowdy Ways" през юни предходната година, когато бе на 79 години.

Джоунс е смятан за един от най-великите певци на всички времена, продал над 100 милиона плочи. Кариерата му е изпълнена с многобройни отличия и признания, включително ценното рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 2006 г., множество награди BRIT, награда Silver Clef, престижната награда на Music Industry Trusts и награда Hitmaker от "Залата на славата на авторите на песни в САЩ".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.