• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Citroen Berlingo: Единствено и само електрическо

Citroen Berlingo: Единствено и само електрическо

/КРОСС/ Citroen обяви, че сериозно обновената версия на многофункционалния пътнически превозвач Berlingo ще се предлага единствено и само със 100% електрическо задвижване на територията на Европа, а на международните, на които се предлага, ще може да бъде поръчано и дизелови BlueHDi с 90, 100 и 130 конски сили, и бензинови PureTech със 110 и 130 конски сили.

Новото e-Berlingo на Citroen е изпълнено с електромотор с мощност от 136 конски сили, а интегрираният на борда му LFP батериен модул е с използваем капацитет от 50 kWh. В сравнение с предходната 100% електрическа версия на модела, нова обещава увеличение от 20% в свободния пробег, като той вече може да достигне до 320 километра.

Допълнителен пробег при Citroen e-Berlingo може да бъде генериран и благодарение на интегрираната система на регенериране на спирачната и инерционната енергия, която предлага работа в три режима, а за по-добрата ефективност на задвижващата система спомага и бордовата термопомпа.

По отношение на зареждането, e-Berlingo идва стандартно с бордова система на 7.4 kW, но може да бъде поръчано и с 11 kW, което обещава пълен заряд за 5 часа. При наличие на бърза зарядна инфраструктура (100 kW), батерията на електромобила може да бъде заредена от 0 до 80% за 30 минути.

Бъдещите собственици на новото e-Berlingo могат да разчитат и на приложението за мобилен телефон e-ROUTES, което помага за планирането на пътуването и зареждането на батерията.

Наред с множеството промени в екстериорния и интериорния дизайн, Berlingo и e-Berlingo се отличават с нови предно табло и волан, нови материали и цветове, въвеждането в оборудването на емблематичните ергономични седалки Advanced Comfort, безжична интеграция за мобилен телефон чрез Apple CarPlay и Android Auto, допълнителен пакет Advanced Comfort XTR, както и нови решения за подобряване на функционалността.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.