• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

eBay стартира програма в подкрепа на българските търговци

eBay стартира програма в подкрепа на българските търговци

/КРОСС/ Платформата за електронна търговия eBay предлага на българските фирми нови възможности за износ на дребно за малкия и среден бизнес, като същеременно им предоставя повечето от услугите си безплатно, чрез програмата Always Open. Инициативата идва на фона на предизвикателствата по време на кризата, предизвикана от Covid-19.

За целта eBay е разработила нова програма за малките и средни бизнеси, които разполагат с над 100 различни артикула в инвентара си. Допуснатите до участие в програмата фирми ще получат безплатно абонамент за eBay Store в Premium или Megastore секциите за три месеца, достъп до програмата за обучение по експорт, 50 000 обяви до края на месец юли и възможност за персонално съдействие от съветник за развитие на бизнеса.

Програмата е добре дошла за търсещите алтернативни механизми за разширяване на бизнеса си и нови пазари. Интересът към износа е явен и при българските фирми - за последните три месеца броят на родните търговци в eBay например е нараснал с 25%.

По време на извънредното положение значително са скочили продажбите от български фирми в няколко основни категории продукти, като впечатление прави интересът към родна козметика. Продажбите на бои за коса например са се увеличили с 330%, тези на кремове и други продукти за кожата на краката с 35%, на подхранващите и пилинг маски с 678%, на стилизиращите продукти за коса с цели 2539%, а на кремовете за поддържане кожата на ръцете и ноктите - със 72%.

Други потребители предпочитат занаятите и готвенето - продажбите на продукти за печива и приготвяне на десерти са се увеличили с 1137%, а тези на играчките и минифигурките от типа на Lego са скочили с 477%. Друга успешна категория по отношение на експортните продажби е тази за оборудване и части за басейни с ръст от 410% в България.

Най-активните потребители, направили покупки от български търговци в eBay, са от САЩ, Великобритания, Германия, Италия, Франция и Испания - те са закупили общо над 700 000 артикула от март до май 2020 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.