• 25 Юли 2025 | 17:33:04
  •  USD / BGN 1.6682
  •  GBP / BGN 2.2442
  •  CHF / BGN 2.0934
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Пускат уиски от биодинамичен ечемик – гледан без пестициди и торове

Пускат уиски от биодинамичен ечемик – гледан без пестициди и торове

/КРОСС/ Първото уиски, което ще бъде произведено от изцяло биодинамичен ечемик пуска компанията Уотърфорд. Марката „Биодинамик: Луна 1.1. ще се произвежда в партньорство с трима фермери от Ирландия, които не използват торове, пестициди и хербициди при отглеждане на своя ечемик, от който впоследствие ще се дестилира уискито.

Очаква се първите бутилки от питието да бъдат пуснати на пазара още през това лято.

Освен неизползването на вредни химични препарати фермерите прилагат при отглеждане на ечемика и специфични техники като засаждане на семена в съответствие с конкретни фази на луната и използват коне за оран вместо машини. Както и малко по-странни на пръв поглед методи като заравяне на пълнени с тор кравешки рога в почвата, на която се отглежда ечемика като естествен тор, който да подхрани реколтата.

Според производителя, тези методи ще направят и уискито много по-качествено и с по-добър вкус. Освен това питието ще е и максимално здравословно. Вече са дестилирани и първите 500 барела течност от биодинамичния ечемик. Биодинамичното земеделие се използва все по-често от винарски изби, но в света на уискито компанията е пионер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.