• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Motorola edge 20 lite

Motorola edge 20 lite

/КРОСС/ През август беше премиерата на серията edge 20 на Motorola, а аз имах възможността да тествам два от моделите, с което добих и лични впечатления. Наскоро разказах за Motorola Edge 20, a днес ще представя неговия по-малък събрат edge 20 lite.

lite версията на edge 20 е по-голяма и по-тежка от edge 20. Телефонът е с размери 165.9 x 76 x 8.3 мм и тежи 185 гр. В цветово отношение, моделът се предлага в две разцветки - Electric Graphite, Lagoon Green. Вариантът, който виждате на снимките е Lagoon Green. Дисплеят е 6,7-инчов OLED, като се постига съотношение екран-корпус 87.4%. Централно в горната му част е отворът за предната камера, който е малко по-голям от този на edge 20 и поради допълнителния си сребрист кръг около него, е по-отчетлив.

Въпреки това камерата не пречи на ежедневната работа. В долната част на корпуса са разположени USB-C порт за зареждане, отвор за високоговорителя и 3,5 мм жак за слушалки. Вдясно са два функционални бутона - за увеличаване/намаляване на звука и за включване/изключване. В последния е вграден и четецът за отпечатъци. Четецът лесно разпознава отпечатъците при много лек натиск и няма да срещате проблем с бързото отключване на телефона. Вляво е функционален бутон за активиране на Google Assistant. Телефонът разполага с два микрофона, което допринася за провеждане на разговор дори при шумна обстановка.

В комплекта има 30W Turbo зарядно с USB Type-C, с което телефонът се зарежда за малко над час. Добавен е и силиконов калъф, който покрива идеално ръбовете и обгръща краищата на предната част на телефона. Така, при случайно изпускане, шансът да ударите дисплея е по-малък. В допълнение, имате ръководство и игла за отваряне на поставката за картите.

Гърбът е изработен от PMMA пластмаса, с леко извити форми. Предното стъкло е 2,5D с покритие против пръстови отпечатъци

Основни характеристики:

• Дисплей: 6.7" OLED (2400×1080), 90Hz;
• Чипсет: MediaTek Dimensity 720;
• Памет: 8GB RAM, 128GB;
• Основна камера:
• 108MP, f/1.9 бленда; 0,7 μm размер на пиксела | Технология Ultra Pixel за 2,1 μm;
• 8 MP ултраширокоъгълна (118 градуса зрително поле); Macro Vision; f/2.2;
• Стабилизация на видео;
• 2 MP камера за дълбочина; f/2.4;
• Предна камера:
• 32 MP с бленда f/2.25;
• Технология Quad Pixel за 1,4 μm;
• Свързаност: 5G, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/, Bluetooth 5.0, USB Type-C; NFC, GPS, Glonass, Galileo;
• Гнезда за две 5G+4.3.32.3G Nano Sim карти;
• ОС: Android 11;
• Батерия: 5 000 mAh, възможност за 30 W зареждане;
• Размери: 166 x 76 x 8,25 мм, 185 гр.;


Дисплей и батерия

edge 20 lite е с голям 6,7" OLED дисплей и резолюция FHD+ (2400×1080). Съотношението на картината е 20:9, а честотата на опресняване е 90 Hz. Качеството на дисплея е отлично, картината е наситена с много живи цветове и е много приятно да се гледат видеа на висока резолюция. На пряка слънчева светлина, екранът остава с добра цветова наситеност.

Батерията е 5000 mAh, което гарантира около 2 дни ползване на телефона. Именно възможността за по-бърз заряд е едно от големите предимства на този телефон, тъй като голямата батерия вече не означава 2 часа зареждане. Същевременно, ако все пак батерията ви е паднала, за 15 минути ще успеете да заредите 15%, което ви гарантира известно спокойствие.

Телефонът разполага със 128GB място за съхранение, което може да бъде увеличено с MicroSD карта. За да пестят място от Motorola са комбинирали слота за картата памет със слота за втората SIM карта. Системната памет е 8GB, но имате възможност да я увеличите до 10GB чрез виртуална RAM за сметка на тази за файлове. Моделът използва чипсет Dimensity 720. Всичко това позволява разботата с множество приложения, а освен това телефонът се справя и с редица игри.

Софтуер

В софтуерно отношение няма никакви изненади - познатият ни Android 11 е в комбинация с функционалностите на Motorola. MyUX добавката позволява лесно да персонализирате изгледа на телефона си, да променяте шрифта, цвета и размера на системните икони. Moto жестовете позволяват лесно да включвате камерата с две завъртания на китката на ръката или да извикате помощно меню с икони чрез двойно почукване на бутона за включване.

edge 20 lite, аналогично на edge 20, разполага с ready-for. Приложението има богата функционалност - лесно можете да прожектирате своя телефон на друг по-голям екран и да гледате видеа, да играете игри, да ползвате телефона като тъчпад за по-лесно навигиране, както и да се възползвате от пълна настолна функционалност чрез смартфона. Можете да закачите bluetooth клавиатура и мишка. Чрез вградения мултимедиен модул, можете да виждате всички любими приложения и забавления на голям екран, като няма нужда от промяна на настройките на дисплея.

Камера

Edge 20 lite е с тройна основна камера със 108МР сензор, която прави добри снимки при оптимална осветеност. Както ще се убедите, при нощната осветеност има доста шум и недостатъчна изразеност на цвета, като камерата не успява да се справи толкова добре с жълтия цвят, спрямо тази на Edge 20, но за своя сегмент, камерата се представя спрямо очакванията. Сред функционалностите на задната камера са Синемаграфия (можете да „замразите" част от изображението), портрет, AR стикери, цветни филтри, панорама, двоен запис, автоматично заснемане чрез усмивка, а АI подпомага оптимизирането на снимките.

Основната камера може да снима видео в 4K UHD (30 fps) или FHD (60/30 fps). На забавен каданс може да снимате в три варианта: UHD (120 fps), FHD (120 fps), HD (240 fps). Можете да снимате и в RAW формат. Разбира се, добавени са таймлапс и хиперлапс, а също е наличен и баркод скенер. Функцията „двойно заснемане" позволява едновременна снимка с двете камери и компилиране на изображението. Функцията позволява избор на камерата, от която да бъде ползвано основното изображение. Широкоъгълната камера снима в FHD (30 fps), а макро камерата може да снима в FHD (30/60 fps).

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.