• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Трус на пазара на горива в разгара на енергийната криза

Трус на пазара на горива в разгара на енергийната криза

/КРОСС/ Трус на пазара на горива в разгара на енергийната криза. „Лукойл-България" е прилагала ценова преса спрямо конкурентите си при търговията на едро, обявиха от Комисията за защита на конкуренцията. Поведението на „Лукойл" би могло да засегне потребителите, отчита комисията, но не дава окончателно становище дали това е така, тъй като днешната й позиция не окончателно решение. На този етап от проверките е констатирано, че: Дружеството е прилагало ценова преса спрямо конкурентите си чрез постепенно изменение на ценовите условия при продажбата на едро и премахване отстъпките за закупено количество, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазарите на горива и да засегне интересите на потребителите", посочва в позицията си антимонополният орган.

Според Комисията това поведение на "Лукойл" е стратегия за ограничаване на търговията на едро на горива с цел засилване на господстващото му положение на пазара. От компанията уточниха, че на този етап на са получили официални документи от КЗК и затова не могат да коментират твърденията в детайли, но уточниха за bTV: "Дружеството наистина премахна количествените отстъпки и по този начин даде достъп до най-добрата си цена за всички клиенти на едро, независимо от обема на купуваните от тях продукти.

По този начин не само големите едрови търговци, но и всички участници на пазара на едро, в това число крайните потребители, получават най-ниските възможни цени, единни за всички участници на пазара". Валентин Златев вече не е част от „Лукойл-България" Към момента няма информация дали той сам е решил да се оттегли, или е отстранен До 2 месеца "Лукойл-България" може да представи възражения и да бъде изслушана в комисията. След това КЗК ще преценява окончателно има ли нарушение или не. Ако бъде доказано погазване на правилата, компанията може да бъде санкционирана с до 10 на сто оборота за предходната година. От Петролната и газова асоциация също не коментираха определението на комисията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До киселяка отдолу

И за това ли горивата ни са най-евтини в цяла гейропа? Каун.

30.09.2022 13:01:06

Анонимен

Добър ден бабо Гицке, че Лукойл поне от 15г си прави каквото иска у нас и то най вече по времето на “Европееца” по известен като Бацо Тъпото, като цяло руснаците ни дерът с едни десет млрд. долара всяка година за енерго ресурси, по възможно най високите цени, а най гадното е че с надвзетите от нас пари плащат на армия родни русороби, които за пари биха продали и майка си…

30.09.2022 12:29:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.