• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мощите на св. Ефрем Нови идват в Приморско

Мощите на св. Ефрем Нови идват в Приморско

/КРОСС/ Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 14 август (събота) в 9 часа в храм "Св. Св. Кирил и Методий", в Приморско. С благословението на Сливенския митрополит Йоаникий, светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. От 19 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

Множество чудеса се случиха и в България на местата, където иконата беше изложена за поклонение. Жена от Ямбол сподели за мигновенна помощ от св. Ефрем Нови в момент, когато се е била задавила и го е призовала в ума си. Млада дама от Тополовград на име Петя, свидетелства за изцеление от тежка форма на коронавирус и отдава спасението си на молитвите към свети Ефрем. Жена от Елхово си е намерила работа, след като се е помолила на иконата. В Поморие бургазлия, разказа за възстановяването си от онкологично заболяване. Десетки са случаите на българи, които след като са се молили на мощите на свети Ефрем Нови Чудотворец са получили помощ.

От 20 часа в местното читалище „Самообразование - 1919" ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови "Светецът светкавица". Автор е журналистът Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. В "Светецът светкавица" са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира "Рождество Богородично" в Кабиле, преди 10 години.

Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.

Филмът „Светецът светкавица" е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка"!

Предлагаме ви откъс с мненията на зрителите от премиерата на филма „Светецът светкавица" в София:

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.