• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Михаил Екимджиев: Институциите дължат много отговори

Михаил Екимджиев: Институциите дължат много отговори

/КРОСС/ Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и дела, ние ставаме част от него. То убива. Също, както в Русия убиха Навални, в България вече се знае, че хора могат да бъдат разстрелвани показно, а прокуратурата да демонстрира неохота за тяхното разследване. Това каза Михаил Екимджиев - адвокат, основател на Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права и адвокат по делото в Страсбург, което съдия Владислава Цариградска, заплашвана от Мартин Божанов - Нотариуса, води срещу държавата заради подозрения за незаконно подслушване.

„Нямаме право да мълчим, ако искаме да оцелеем. Трябва да бдим над демокрацията", добави той.

По думите му изглежда, че след като Мартин Божанов-Нотариуса е оправдан за първи път от съдия Георги Ушев за кражба на дело от деловодството на нотариус Слави Крашевски става невидим за закона и институциите. „Виждат го само жертвите му и магистрати, които биват шантажирани от него", каза Екимджиев.

По думите му все още има оглушително мълчания от МВР защо той  е бил охраняван от полицейски автомобили. „Това се доказа категорично. От Антикорупционния фонд разполагат с номера на полицейска кола. Полицията мълчи, както мълча за охраната на ресторанта „Осемте джуджета", каза той.

Институциите дължат много отговори, подчерта Екимджиев.

„Как може Мартин Божанов да се окаже невидим за българското правосъдие и да бъде над закона - просто достатъчно е за него да бъде направено едно досие, фалшиво, фиктивно досие, че той е сътрудник или агент под прикритие на някоя от службите и като такъв той трябва да има алиби и да извършва престъпления, защото само така би могъл да оцелее в престъпните среди. Само че очакването в нормалните случаи е тези хора да работят в обществен интерес, за разкриване и наказване на престъпления. В побългарения им вариант тези фантоми заживяват собствен живот заедно с техните вербовчици. Те разчистват с помощта на държавата конкуренцията в ъндърграунда, установяват монопол над имотните измами и корумпирането на магистрати и вместо да работят за разкриването на престъпленията, просто делят плячката с тези, които са ги вербували. Затова те остават над закона", обясни юристът.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

17.02.2024 17:50:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.