• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Изтичането на въздух от МКС се ускорява

 Изтичането на въздух от МКС се ускорява

За пръв път теч е установен през миналата година

/КРОСС/ Степента на изтичане на въздух в Международната космическа станция се е увеличила пет пъти през последните месеци, което е изисквало екипажът от руския сегмент да бъде изолиран два пъти, за да се определи мястото на изтичането, съобщи източник от ракетно-космическата индустрия за РИА Новости.

Малък теч на въздух на МКС беше регистриран през септември 2019 г., но през август 2020 г. стана известно, че скоростта му се е увеличила, пише БГНЕС. В същото време, за да търси теча, екипажът затвори люковете в модулите на орбиталния комплекс с цел проверка на тяхната херметичност и беше изолиран за четири дни в руския сегмент на станцията. Мястото на теча обаче, което не застрашава МКС или екипажа, така и не е открито.

"Когато беше регистрирано изтичането през септември 2019 г., станцията губеше 270 грама въздух на ден. През август беше извършена първата изолация на екипажа на МКС, тъй като степента на изтичане се удвои - до 540 грама на ден", каза източникът.

"През септември степента на изтичане се увеличи с още 2,5 пъти - до 1,4 килограма на ден, така че се наложи повторна изолация на екипажа", добави източникът.

От пресслужбата на „Роскосмос" заявиха пред РИА Новости, че нищо не застрашава безопасността на екипажа на МКС и самата станция. „Групата за управление на полета на руския сегмент на МКС, заедно с чуждестранни партньори, анализира ситуацията", каза източникът.

В момента на МКС са руските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, както и американският астронавт Кристофър Касиди.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.