• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Динкова: България има какво да предложи на всеки свой гост

Министър Динкова: България има какво да предложи на всеки свой гост
Министърът на туризма откри 40-тото юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024

/КРОСС/ „Вярвам, че освен непрестанното усъвършенстване на българската туристическа оферта, интересът към страната ни се повишава както заради реформите, които заедно осъществихме, така и поради факта, че България има какво да предложи на всеки свой гост", каза министърът на туризма Зарица Динкова при откриването на 40-тото юбилейно издание на международното туристическо изложение Ваканция & СПА Експо 2024.

Министърът на туризма подчерта още, че в последните години българският туристически бранш се е изправил пред непознати предизвикателства, но със своето обединение е преодолял трудностите. „Доказателство за моите думи са резултатите, постигнати в обединение: реализираните туристически нощувки у нас за изминала 2023 г. са с 12% повече спрямо 2022 г. Може да се поздравим и със 70% увеличение на ранните записвания от Великобритания за предстоящия летен сезон. Ръст от 20% отбелязваме и сред интереса на немските туристи за лято 2024 г. Значителен скок бележат и посещенията от Испания и Италия", каза още министър Зарица Динкова.

В юбилейното издание на Ваканция & СПА Експо 2024 участие ще вземат над 200 изложители туристически от Европа, Африка и Азия.. Страна-партньор на Ваканция & СПА Експо 2024 е Република Мадагаскар, а посетителите ще имат възможността да се запознаят с туристическите продукти на Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия и др.

Ваканция & СПА Експо 2024 се провежда с подкрепата на Министерството на туризма.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.