• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Сертификат за ваксинация ще се издава след втора доза, има QR код

Сертификат за ваксинация ще се издава след втора доза, има QR код

/КРОСС/ Сертификат за имунизация срещу COVID-19 може да се получи след приложена втора доза от ваксината. Това посочват в съобщение на официалната си интернет страница от Министерството на здравеопазването, заради множеството запитвания от граждани.

От ведомството уточняват, че всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да има достъп до пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg/, от меню "АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО", подменю "МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ". След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел "ИМУНИЗАЦИИ".

Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от личния си лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.
Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света, допълват от здравното министерство.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф.Иво Христов

Европейският съюз не се справи с ковид кризата, Ковид кризата показа, че моделът на т.нар. комерсиална медицина катастрофира | 24 февр. 2021 | 17:45 В момента на кризи се задействат базови инстингти, като да убиеш, за да не бъдеш убит, Европейският съюз проспа ситуацията в Италия, проспа коронакризата, . Ковид кризата показа, че моделът на т.нар. комерсиална медицина катастрофира тотално. От съвкупната смъртност на света, повече от 20% се падат на САЩ,. Ковид истерията, независимо откъде е как започна, изигра много полезна роля на различни силови центрове по света, . Например появи се тоталния контрол, роботизацията. Регионите станаха затворени крепости - това се случи с Китай, Русия, САЩ, В Китай под покрова на ковид кризата Си Дзинпин взе връх над т.нар. комсомолци. Русия най-добре работи в режим на обсадена крепост. Страната показва смайващи рекорди в селското стопанство. Стабилизира се и самият Путин. Но това, за съжаление, не се случи в Европа. Всеки си дръпна чергата към него. Шенген изчезна. ЕС реши редица въпроси под маската на ковид кризата. Че Европа не може да бъде обетована земя за всички бедни по света,. Оказа се, че обществата приемат мерки като тоталното следене и наблюдаване. В момента на кризи се задействат базови инстингти, като да убиеш, за да не бъдеш убит, Хедонистичният капитализъм създаде човек, който не може да поеме никакъв риск и стрес, .

24.02.2021 18:10:07

Анонимен

Каракачан или Джандбаз ще ги продават сертификатите?! По колко Евро/парчето?!

24.02.2021 15:39:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.