• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

До края на 2022: Идентифицираме се пред държавата със смартфона си

До края на 2022: Идентифицираме се пред държавата със смартфона си

/КРОСС/ Липсата на електронни услуги в някои институции предизвиква опашки пред вратите на ведомствата в страната. Но данни сочат, че все повече българи предпочитат да си свършат работата чрез интернет, но има и такива, които по различни причини са принудени да ходят на гише и да се редят на опашки

"Основният приоритет на Министерство на електронното управление, който ще бъде реализиран в рамката на тази година, е да се създаде възможност всеки гражданин да има в джоба си, в своя смартфон, средство за електронна идентификация. Това ще бъде приложение, с което ще се представяме в електронна среда, ще потвърждаваме нашата идентичност. Няма да има нужда от квалифициран електронен подпис, за да се ползват електронни услуги", това каза в "Твоят ден" заместник министърът на Електронното управление Александър Йоловски.

"Основният проблем на нашето електронно управление е липсата на надеждно, лесно за използване средство за електронна идентификация, с това приложение той ще бъде решен", отбеляза Йоловски.

"Има много електронни услуги, но и много слабости покрай тях, едната е недоброто популяризиране, както и липса на дигитални умения - у хората и у администрацията. Хубавото е, че проблемите са известни и са решими", каза още заместник министърът.

"Всяка електронна услуга ще се използва с това приложение, електронна идентификация, която в много държави действа отдавна, при нас ще дойде след 20 години говорене за електронно управление. Това трябва да се случи до края на 2022 година", заяви Александър Йоловски.

Според него хората не бива да имат притеснения, защото електронното управление дава в пъти по-висока сигурност.

Йоловски добави, че ще отпаднат много изисквания за различни видове документи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бацо Тулупа и габровското тарикатче откраднаха милиарди за електронно управление, а резултата е нула.

15.02.2022 15:48:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.