• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ердоган: Разрешаването на кризата в Газа е най-важният въпрос за ислямския свят

Ердоган: Разрешаването на кризата в Газа е най-важният въпрос за ислямския свят

/КРОСС/ Разрешаването на кризата в ивицата Газа е най-важният въпрос за ислямския свят и изисква неговата мобилизация, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турските медии. Ердоган говори пред журналисти в самолета на връщане от Ирак, предава кореспондентът на БТА Нора Чолакова.

Въпросът за Газа в момента е най-важният въпрос за ислямския свят. Газа е мястото, където ислямският свят трябва да се обедини, да потърси решение и да разработи реалистична и ефективна политика. Ще продължим да обсъждаме тези въпроси както с представителите на Хамас, така и с лидерите на много държави, каза Ердоган.

Първата точка от дневния ни ред е този въпрос и ние ще продължим да правим всичко възможно за намиране на решение. Всеки може да пренебрегне и забрави този въпрос, но ние не можем да имаме такъв подход, посочи турският лидер, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Той посочи, че „Турция ще продължава да разобличава престъпленията на Израел и да им противодейства". Ердоган за пореден път направи остро изказване към израелския премиер Бенямин Нетаняху, когото окачестви като „Хитлер на нашето време". Турският държавен глава изтъкна, че Нетаняху и поддръжниците му „няма да избягат от отговорност", информира Анадолската агенция.

"Ние сме една плът и кръв с нашите палестински братя и споделяме болката им", добави Ердоган.

Турският президент каза още, че не вярва, че ръководството на Хамас ще напусне Катар, където е базирано.

Не е важно къде са лидерите на Хамас, а каква е ситуацията в ивицата Газа. Не съм чувал ръководството на Катар да е предприело действия срещу Хамас по отношение на престоя им в страната, посочи Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.