• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Чужди медии за прекъснатото посещение на президента Радев в Естония

Чужди медии за прекъснатото посещение на президента Радев в Естония

/КРОСС/ „Българският президент Румен Радев ще трябва да се самоизолира в очакване на тест за коронавирус, след като влезе в контакт в края на миналата седмица с висш военен офицер, който по-късно беше положителен за COVID-19, заяви здравният министър във вторник“, съобщава „Ройтерс“ в кореспонденция от София.

„Радев пътува до Естония в понеделник, но прекъсна посещението си и се завърна във вторник вечерта, показвайки на репортери на летище София отрицателен резултат от тест за COVID-19, който той е направил по време на пътуването си, допълва агенцията и посочва, че президентът е заявил, че е „в перфектно физическо състояние, без никакви симптоми на инфекция", допълва агенцията.

„Официалното посещение на Румен Радев, предвидено за вторник, е прекратено, тъй като в понеделник следобед стана ясно, че преди пристигането си в Естония българският държавен глава е бил в контакт с COVID-19 положително лице, съобщиха говорители на естонския президент“, съобщава „Балтик таймс“.„След като информацията достигна до Естония, бяха предприети всички необходими мерки и българската делегация беше изолирана в хотел", пише още изданието.

„Радев не присъства на вечерята в понеделник по повод срещата на Инициативата за трите морета в Талин. Пресслужбата на Радев съобщи само, че президентът е прекъснал официалното си посещение в Естония поради „сложната ситуация на коронавируса и невъзможността да се изпълнят всички елементи от планираната програма", пише „Юроактив" и допълва:

„На летището в София Радев каза пред журналисти, че благодари на своите „благодетели, които, дълбоко загрижени за здравето ми, здравето на моите колеги, международните ми контакти, побързаха зад мен, за да представят на естонската страна своята версия на контактите ми с COVID- 19. "

„Президентът каза, че е направил два PCR теста за по-малко от седмица по време на пътуването си до Гърция и в понеделник, за да успокои домакините си в Естония", пише още „Юроактив".

„Интерфакс" също съобщава за прекъснатото посещение на Радев и посочва, че българската делегация е била изолирана в хотел.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поредният гаф на българския президент.

22.10.2020 06:46:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.