• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Естонският министър на отбраната заплаши Русия

Естонският министър на отбраната заплаши Русия

/КРОСС/ Естонският министър на отбраната Юри Луйк в свое видеообръщение до новобранците заяви, че всеки обучен наборник е още един естонски войник, когото руският "враг" трябва да вземе предвид, пише сайтът err.ee.

„Всеки наборник и бъдещ резервист са ключови. Естония е малка страна, приносът на всеки има значение. Всеки обучен естонски войник е още един войник, с който нашият враг Русия трябва да се съобрази. Това означава развитие на способностите на Естония за самоотбрана - да покажем на противниците, че в случай на агресия те могат да загубят повече, отколкото да спечелят, и че можем да се защитим преди пристигането на съюзниците. Разбира се, ние сме по-малки от източната ни съседка. Но нашите сили са достатъчни, за да изясним на противника, че не трябва да си стискате носа тук ", подчерта министърът.

„Основите на нашата политика за сигурност са, че Естония ще се изправи срещу всеки превъзхождащ противник. За съжаление не е необходимо да насочваме погледа си далеч от дома, за да видим места, където източния ни съсед е в състояние на военен конфликт със съседна държава. Руската окупация на териториите на Грузия, Крим и войната в източната част на Украйна продължават и днес, за шест години там са загинали над 13 000 души. За да не постигне такава тъжна съдба и Естония, вашето семейство, приятели и че бихте могли да живеете в свободна Естония, без да се страхувате от военно нашествие - за това тази Естония се нуждае от обучената армия, която ще може да защитава страната ни ", повтори Юри Луйк в обръщението си към новобранците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много страшно за Русия.Естонците искат да стъпят в Сибир.

16.07.2020 00:09:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.