• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Защо етикетите на продукти са важни за вашия бизнес?

Защо етикетите на продукти са важни за вашия бизнес?

/КРОСС/ Създаването на продукт е трудоемка задача, която изисква да съобразите всичко до най-малкия детайл. В това число се включва и изборът на етикет. Дори това да не ви се струва от първостепенно значение, не бива да пренебрегвате тази задача, защото етикетът е сред най-важните елементи от опаковката на всеки продукт. Защо това е така и как да изберете подходящия етикет за вашите нужда? Отговорите на тези въпроси търсим в следващите редове.

Защо етикетите са важни?

Основните и вторичните етикети са ключови, когато става въпрос за маркетинг и опаковка на продукти. Основните етикети са първото нещо, което клиентите виждат. Тези етикети често имат висококачествени снимки и забележителни цветове, за да насочат и привлекат вниманието на клиентите. Вторичните етикети са допълнителни. Те обикновено са на гърба на опаковката и съдържат важна информация за продукта.

Ето няколко добри аргумента защо трябва да обърнете внимание на етикетите:

● Показват състава на продукта: Етикетът на даден продукт позволява на клиента да знае какво има в храната, която консумира, или в продукта, който използва. Също така е важно да се отбележат алергените, които се съдържат в продукта, за да бъде сведена тази инфромация до знанието на потребителите с алергии.

● Рискове за здравето: Освен рисковете от алергична реакция, има и други рискове за здравето, които трябва да бъдат на етикетите. Например, предупрежденията за отрова отровни или опасни съставки също трябва да бъдат ясно показани.

● Инструкции за употреба: По-специално с при почистващи продукти, козметика и лекарства, основният или вторичният етикет трябва да включва указания за правилното използване на продукта. Добавянето на голямо количество продукт или неправилното му използване може да има сериозни последици, така че е важно потребителят да получи ясни инструкции за употреба.

● Маркетинг и продажби: Етикетите на продукта имат важно значение и от гледна точка на това, че могат да привлекат вниманието на потребителите и в крайна сметка да ги убедят да закупят дадения продукт. Ако вашият продукт има уникален етикет, това може да е от ключово значение за подпомагането на потребителя да избере него сред останалите на рафта.

Какво трябва да имате предвид при избор на етикети?

След като вече знаете защо етикетите имат значение, идва ред да им обърнете повече внимание. Когато избирате етикети, трябва да имате предвид, че топлината, влагата и студът могат да окажат влияние върху състоянието и дълготрайността на етикета. Материалът на етикета, който изберете, ще бъде частично дефиниран от условията, при които е вероятно продуктът да се съхранява.

Производителите предлагат голямо разнообразие от етикети, направени от различни материали, за да отговорят на различните нужди. Сред най-широко използваните, заради предимствата, които предоставят, са т.нар. самозалепващи етикети.

Те могат да бъдат изработени от хартия, PE, PP, PVC, метализирани, прозрачни, както и да бъдат съобразени с конкретни условия за приложение и функционалност. Този тип етикети намират широко приложение не само в хранително-вкусовата промишленост, но също в опаковките на козметични продукти, вина и други алкохолни напитки, в секторите логистика, транспорт и др. Още едно от техните предимства е, че предлагат добро съотношение между цена и качество - фактор, който също не бива да се подценява. Елекс предлага професионално отпечатване на различни видове етикети и ще ви помогне да откриете подходящия вариант за вашия продукт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На съвещание по винопроизводството др. ТОДОР Ж. критикува директорите на винзаводи че пускат еднообразна продукция. Тогава един отговаря дайте повече етикети, бе др. Живков.

12.06.2021 08:49:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.