• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ангел Джамбазки: България трябва да дава ясен отговор накъде да върви Европа

Ангел Джамбазки: България трябва да дава ясен отговор  накъде да върви Европа

/КРОСС/ „Защитавайки националния си суверенитет, границите и традициите си, България трябва да има ролята на държава, която дава ясен отговор накъде да върви Европа. Дали да бъде Европа на повече власт в брюкселската бюрокрация, или Европейски съюз, в който държавите уважават независимостта си, ценностите и интересите си. Само такава Европа може да продължи напред".

Това заяви в София евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на второто събитие от Европейския тур, организиран от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европeйския парламент. Дискусиите поставят големия въпрос за бъдещето на ЕС и нуждата от рестарт на идеята за Обединена Европа. Турът включва серия от събития на живо и излъчване от 15 столици на страни-членки. Инициативата "

Бъдещето на Европа. Нова надежда" беше представена през декември 2020 г. във Варшава.
„Трябва да напомним как е основан Европейският съюз, за да работи добре. Като една общност, която има единен вътрешен пазар, няма вътрешни граници, но охранява добре външните си такива. И бидейки външна граница, България даде пример с изграждането на пограничното съоръжение с Турция.

Защото целият южен фланг на Европа е под обсада и нашествие. Ролята на България е да бъде глас на разум, глас, който приземява и не лети в балона на брюкселските фантазьори", заяви Джамбазки.
Вицепремиерът, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов подчерта, че на Европа й е необходима силна България.

„И то не само с модерна армия, добре действащи структури за сигурност и полиция. Но и България със сигурна икономика. Защото от икономическото развитие на всяка държава зависят ресурсите, които тя може да отделя за сигурност, тъй като това е скъпа тема. Тя иска инвестиции от националния бюджет, а за да имаш повече възможности, трябва да имаш силна и работеща икономика", каза Каракачанов.
Според него светът не е същият още преди пандемията с COVID-19.

„Просто пандемията показа, че една част от света, която ни интересува, тъй като ние сме част от Европа, има доста сериозни проблеми. Видяхте, че в първите месеци на пандемията Европейските централни институции в Брюксел не знаеха как да реагират. Ролята на националната държава дълго време беше пренебрегвана, а се оказа, че всички кресливи клишета за гражданите на света, за наднационалните институции, които ще управляват националните държави, се оказаха кухи фрази и празни от съдържание постановки. Видяхме, че европейската администрация, която никой не е избирал за нищо, а е назначена, дълго време налагаше решения на националните държави, което доведе до загуба на част от техните функции и прерогативи. Обаче, когато се случи кризата, именно гражданите на Европа бяха тези, които очакваха от държавите си да вземат мерки. Днес българските граждани не питат какво ще направи Европа, а какво ще направи българското правителство", каза Каракачанов.

Според шведския евродепутат Чарли Ваймерс България се справя добре с охраната на границите си и миграционната вълна. „България е на прав път. От 2015 г. сигурността на границите се възприема много сериозно, има ограда, сензори и дори военни. България осъзна, че при никакви обстоятелства не е допустимо навлизането на много хора. Иначе тази вълна никога няма да свърши. Ердоган ще продължи да извива ръцете на Европа като изпраща мигранти на границата", каза Ваймерс.
Съпредседателят на Групата на Европейските консерватори и реформисти проф. Ришард Легутко (Полша) подчерта, че поредицата от дискусии в Европа цели да изследва разумния и умерен път за бъдещето на Европа.
„Искаме да върнем Европа в правилните релси чрез връщане на европейските национални демокрации. Искаме да възстановим Европа като общност, която ще предложи на нашите страни платформа за сътрудничество, което ще спомогне за насърчаване на европейския просперитет и сигурност за поколения напред", каза Легутко
Евродепутатът Зджислав Краснодембски (Полша) отбеляза, че Европа днес не е в добро състояние и гласът на консерваторите трябва да бъде чут.  „В Европейския парламент има някои политически групи, които желаят да монополизират дебата за европейските ценности и тяхната ориентация. Какво представлява човекът, семейството и какво да бъде в центъра на европейската цивилизация. Ние трябва да бъдем активни в този дебат и нашият глас трябва да бъде чут", каза Краснодембски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дорогие Руские Друзя

Тия Евро-консерваторите на рошавото Боре много са го закъсали след като са приели за "консерватори" БЗНС+БКП-побългарените ТКЗС+ДС-мaнгo-патриотари от ДС-МВРо-БаНДа - колективен член на "Русофили" ht tp : // bit.ly/2lUNS6C ! Ако това са MI-6 агентите в руския тил - тури й кръст на Британия!

01.02.2021 01:36:52

Анонимен

Моля ви не ни занимавайте с този фашист и педераст Джамбазки

31.01.2021 20:39:26

Едно двойно

Мисля, че този човек има сериозна нужда от лекарски грижи. Кой нормален човек в Европа го интересува мнението на България по който и да е въпрос.

30.01.2021 22:09:39

Българин от ЕС

Тоя лайнар, педал, алкохолик и доказан наркоман Джамбазки защо не си еб@ва майката....

30.01.2021 16:08:44

Анонимен

С такива като тоя суверенитетът винаги ще е химера!

30.01.2021 15:14:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.