• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Асен Василев: Коалиция ПП-ДБ ще предложи правителство на малцинството

Асен Василев: Коалиция ПП-ДБ ще предложи правителство на малцинството

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Асен Василев каза, че ще се обърнат към всички партии, които виждат Европа като бъдещето на България, защото много партии твърдят, че водят България към Европа, но това не е така.

"Последните 12 години градим една икономика от латиноамерикански тип. При нея парите стигат само до малък брой хора и фирми. На всички останали хора в държавата доходите изостават и не растат. С павителството "Петков" доказахме, че всичко това може да се проемни. Сега ни обвиняват напълно безпочвено за инфлацията. Инфлацията е привенесена, защото ние сме част от европейския пазар. Аз искам да задам един въпрос - с колко трябва да се вдигнат пенсиите и заплатите на хората в България, за да сменим с 1% цената на на яйцата и храните в Европа? Това е невъзможно. Доходите на българите трябва да растат и да изпреварват инфлацията", категоричен бе Василев. 

"Отново ще повторя, че у нас инфлацията е привнесена. Ние имаме най-иската инфлация в Източна Европа, пред нас е само Румъния. Европейските цени са тук. Въпросът е заплатите да станат европейски. Доходите трябва да продължат растат. Ние няма да вдигаме данъци. Данъците трябва да се събират, а не да се вдигат. Ще подкрепим всички идеи, които водят България към Европа. Таван на цените е неработеща мярка. Пробваха я в Унгария и сега там има най-висока инфлация в цяла Европа. КЗК трябва да си върши работата и да налага глоби", разкри Асен Василев.

"На 2 април има ясен избор - дали да вървим към Европа или да се върнем към постната пица и латиноамериканската икономика. Когато бяхме първи на изборите, ние сглобихме правителство и поведохме България към Европа. Когато ГЕРБ станах първи на последните избори, те не направиха нищо. Избирателите трябва да решат по кой път и посока искат страната да се движи. Ние ясно сме заявили, че ще водим България към Европа. ГЕРБ на плакатите си ясно заявяват, че искат да ни върнат към постната пица. Нека всички свободни хора гласуват на 2 април и да решат съдбата на България", призова той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Даниела

Правителство на малоумието ще да е

31.03.2023 21:43:11

Стефан

В ПП и ДБ са малцинство читавите хора, така че не може да се очаква много.

30.03.2023 18:35:15

Явор

Да разбираме, че ДБ и ПП са готови на всичко само и само да се докопат до държавните пари и управлението на страната.

29.03.2023 23:42:50

Виктор

Абе, дано не се стигне до там да предлага каквото и да е.

29.03.2023 11:34:33

Анонимен

много лъжи от тази коалиция- да видим как ще предадат този път България

29.03.2023 11:17:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.