• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Надежда Нейнски: Чувствам страната ни като част от Европа

Надежда Нейнски: Чувствам страната ни като част от Европа

/КРОСС/ Българите сигурно формално сме приели Деня на Европа като наш празник. Въпросът е дали се чувстваме докрай европейци? A ако не се чувстваме такива - вината в нас ли е? Или както обикновено ще я търсим извън нас? Аз се чувствам част от Европа. Чувствам страната ни като част от Европа. И много бих искала да имаме полагащото ни се самочувствие, но и да направим усилията, които да ни го донесат. Това каза в BTV „Тази сутрин" бившият министър на външните работи и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски. По думите й Европа е много повече от подписан договор и пари по фондовете.

Европа е философия, солидарност, умението да впишеш собствения интерес сред интересите на една общност от демократични държави. Европа е една сбъдната мечта на поколения българи, които смятаха, че нашето достойнство ще даде възможности не само на тях, но и на поколения след тях, каза още тя.

През годините политиците много често са преписвали неудачите си на това, че Европа ги натиска за едно или друго нещо и по този начин да търсят индулгенция за несвършена работа, подчерта Нейнски.

Да бъдеш в Европа означава да живееш в една демократична държава, в която законността ти дава възможности и не ти се налага да търсиш „човек" в институциите, както казваше един известен рапър. Ние сме свикнали да бъдем обект в политиката, а не субект. В идващите избори трябва да препотвърдим нашия геополитически избор. Всичко, което искаме в живота си зависи от това, дали сме добре управлявани, добави бившият външен министър.

Според нея проблемът не е толкова в онези, които гласуват, колкото в онези, за които се гласува.

Наш ангажимент е да дадем аргументи и мотив на хората да гласуват за една или друга политическа сила. Човек трябва да има мнение, за да може да се развива. За съжаление „партията на негласуващите" се оказа най-сериозната партия и дълго време всички ние гласуваме не толкова „за", колкото „против", добави Надежда Нейнски. По думите й въпреки че Европейските избори все още не са толкова популярни в България, за страната ни те са ключово важни.

Войната се завърна на територията на Европа. Когато Русия нападна Украйна, това подейства по-скоро отрезвяващо за Европа. Европейските избори са изключително важни, защото те ще доведат до затвърждаването на подкрепата за Украйна. Все пак крайната цел на Русия е да повлияе на европейската политика и това е нещо, на което трябва да се противопоставим категорично, заяви Нейнски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„Хубавото Наде” стана за подигравка от жълтата преса в Македония, след кат се похвали с колието подарено й от външния министър. Пита кога й е връчено при влизане в кабинета или при излизане. Като посланик в Турция й бе забранено да прав официални изявления. По време на атентата е била на дискотека.

10.05.2024 10:04:20

Анонимен

Е по младите не знаят но тази на снимката беше Хубавото Наде,от зората на демокрацията.Дека с Костов скачаха по площадите и викаха- Кой не скача е червен.Да де, но те скочиха направо във властта

10.05.2024 05:22:24

Анонимен

Тъпа и грозна, но не е овца, това кротко, миловидно и толкова полезно животно. Украйна е образец на проект, който ЕС поддържа. Такова бъдеще никой в България не желае, освен такива дегенерати като тази.

09.05.2024 17:00:51

Анонимен

Тъпа, грозна овца. А ма, ти приемаш Европа като хомогенно цяло, ръководено то богоподобни в посока към рая, като към момента са стигнали поне половината на пътя. Европа, такава, каквато я описваш е утопия, за момента. Бетовен си я е представял по един начин, а се е изродила в Европа на Наполеон Бонапарт. Сега е Европа на идиоти като дер Лайен, Борел и Сие. Болна бабичка плещеща глупости и чевръсто кретаща към фалит. Е, троето място очевидно е в такава Европа, ама мен не ме устройва. И аз се чувствам европеец по дух, ама висок ренесансов дух, както го е виждал и мечтал Бетовен. А и още нещо, овцо, Русия е част от Европа. Стара и съществена част, независимо какво си мислят по въпроса, изветряли малоучници като теб.

09.05.2024 16:36:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.