• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Цветелина Пенкова: Очаквам ясна политика в енергетиката и ренесанс на дипломацията в ЕС през следващата една година

Цветелина Пенкова: Очаквам ясна политика в енергетиката и ренесанс на дипломацията в ЕС през следващата една година

Достъпни цени на енергията са възможни само чрез базови енергийни мощности като ядрената енергетика

/КРОСС/ „Очаквам ясна политика в сферата на енергетиката. Без базови енергийни мощности, конкретно без ядрената енергетика, много трудно ще постигнем стабилна енергийна система и достъпни цени за потребителите."

Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Цветелина Пенкова преди речта на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за Състоянието на Съюза.

Цветелина Пенкова посочи, че се предприемат много действия за реиндустриализация на Европа и това е ключово за България, защото предоставя нови възможности за развитие на икономиката и разкриване на нови работни места.

„Когато говорим за реиндустриализацията на Европа, трябва да говорим за ясна и целенасочена политика за подготовката на кадри. Без човешки капитал, няма как да постигнем тези цели. Необходими са реформи в образованието и реална активна подготовка на кадрите, които ще са необходими на икономиката", коментира тя.

Евродепутатът открои като приоритет в работата на Европейския парламент и Зелената сделка. „Необходимо е финансиране и целенасочени политики за енергийна ефективност, особено на сградния фонд. Това ще доведе до драстично намаляване на сметките на домакинствата. Това е нещо много важно за държава като нашата, където енергийната бедност е на изключително високи нива", изтъкна Цветелина Пенкова.

„Очаквам най-накрая да видим ренесанс на дипломацията в Европа. Истината е, че без да гарантираме мир на континента, много трудно ще постигнем която и да е от целите и темите, за които говорим", открои евродепутатът един от най- важните приоритети пред съюза. Тя призова да има концентрация в решаването на този проблем, за да живеем в по-добра Европа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.