• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Брюксел: Страните-членки могат да договарят ваксини извън ЕС

Брюксел: Страните-членки могат да договарят ваксини извън ЕС

/КРОСС/ Държавите от ЕС могат да водят самостоятелни преговори за доставки на ваксини, които не са включени в европейската имунизационна стратегия.

Това заяви днес говорител на Европейската комисия по повод готовността на Унгария да използва руската ваксина "Спутник".

Той отбеляза, че Будапеща се възползва от възможността едностранно да одобри тази ваксина по спешност, но така препаратът ще може да се използва само в Унгария и няма да бъде разрешено разпространението му в ЕС, докато не бъде издадено позволение от Европейската лекарствена агенция.

По неговите думи производители от други части на света също могат да поискат оценка от Европейската агенция по лекарствата, за да получат правото да продават ваксините си в ЕС.

Говорителят добави, че рамковите споразумения за доставки на ваксини, сключени от ЕК, са разчетени по дози. Той поясни, че в ЕС се обсъжда как да се подходи за договорните условия и доставките на ваксината на "Пфайзер", за която лекарствената агенция разреши наскоро извличане на шеста доза от флакон.

По-рано днес медии в Белгия съобщиха, че точно заради това условие страната изглежда ще получи 20 на сто по-малко от първоначално очакваните флакони. Пояснява се, че това допълнително забавя хода на имунизацията и внася новото условие за използване на специални спринцовки и игли.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българин от ЕС

След поредното насиране на ЕС всички българи вече се питат - за чий ни е този сговор на крадци, подкрепящи хунтата на мутрата в България? Както и за това, че се оказа тотално неподготвен за грипната вълна, тотално хаотичен в мерките и абсолютно ненужен на европейците. Да вземем пример от Великобритания, която се отърва от правите краставици...

23.01.2021 00:37:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.