• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8008
  •  GBP / BGN 2.2862
  •  CHF / BGN 1.9796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Зам.-министър Владимир Върбанов призова ЕС временно да спре изпълнението на разпоредбите в Пакет Мобилност I

Зам.-министър Владимир Върбанов призова ЕС временно да спре изпълнението на разпоредбите в Пакет Мобилност I

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Владимир Върбанов призова временно да бъде спряно изпълнението на разпоредбите в Пакет Мобилност I, отнасящи се за каботажа и връщането на камионите, до приключването на военната агресия на Русия срещу Украйна. Това стана по време на провелата се днес неформална видеоконференция на министрите на транспорта на Европейския съюз.

Заместник-министърът посочи, че войната в Украйна ще окаже дългосрочно негативно въздействие върху състоянието на икономиката и функционирането на транспортния сектор в Европейския съюз. „В Европейския съюз работят голям брой украински водачи, диспечери и спедитори. Много от тях се завърнаха в Украйна в отговор на военната мобилизация, което влошава ситуацията с липсата на професионални водачи на тежкотоварни превозни средства. Прилагането на новите ограничения, по-специално правилото за връщане на превозните средства, изисква допълнителни операции и водачи, които на този етап е трудно да се организират и ангажират. При такива екстремни обстоятелства е важно секторът на автомобилни превози на товари да бъде улеснен да работи по възможно най-ефикасния и ефективен начин, без ненужни отклонения, празни курсове и загуба на време и ресурси“, изтъкна Владимир Върбанов.

По време на разговорите заместник-министърът на транспорта и съобщенията отправи апел за координирани действия на ниво Европейския съюз за бързо и безопасно извеждане на моряците, намиращи се в украинските пристанища. Той посочи, че българската страна полага непрестанни и систематични усилия за репатриране на членовете на екипажите, които са български граждани, като до сега са евакуирани шестима от моряците, които вече са в България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.