• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

След петгодишно отсъствие, България ще има участник на "Детска Евровизия"

След петгодишно отсъствие, България ще има участник на "Детска Евровизия"

Денислава и Мартин представят България на „Детска Евровизия" в Париж. Песента им се казва Voice of Love („Гласът на любовта"). Тя ще бъде официално представена на 13 ноември в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

/КРОСС/ Днес на пресконференция в БНТ бяха представени българските участници в „Детска Евровизия 2021". В нея участваха освен Денислава и Мартин, които работят заедно от 4 г. към Студио за поп-рок певци „Сарандев" при Младежки център Добрич, и Геновева Христова, управляващ директор на „Лигна Студиос", Йоанна Левиева-Сойер, изпълнителен продуцент „Евровизия" БНТ, Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич и Давор Йордановски, композитор и автор на песента.

Денислава и Мартин

БНТ отново ще даде възможност на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни таланти на престижния конкурс „Детска Евровизия" 2021. Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември.

19-ото издание на „Детска Евровизия" е под мотото „Представи си" („Imagine") и в него ще участват 19 страни. Досега България е участвала общо 6 пъти в „Детска Евровизия", като най-успешното представяне до момента е това на Крисия, Хасан и Ибрахим, които през 2014 г. достигат до втора позиция във финала в Малта с песента „Детска планета".

Тази година нашето участие на международния конкурс е в партньорство между Българската национална телевизия и Лигна Студиос, с подкрепата на община Добрич.

Геновева Христова

Геновева Христова, управляващ директор на „Лигна Студиос", каза че е много щастлива, че днес могат да обявят тази новина, затова че партньорството с БНТ продължава, защото както се казва „апетитът идва с яденето". „Последните 2 г. ние се борихме България да е там, където заслужава, т.е. на голямата музикална сцена, където представяме нашите таланти. Това, което аз и моят екип започнахме да разсъждаваме - какво по-важно от това да започнем с децата. А децата през последните 5 г. не са имали възможност да бъдат, България през последните 5 г. не е била на Детската Евровизия. Нашите деца са основата, те са нашето бъдеще".

Йоанна Левиева-Сойер

От своя страна Йоанна Левиева-Сойер, изпълнителен продуцент „Евровизия" БНТ, заяви че от името на ръководството на БНТ и на всичките ни екипи, иска да поздрави „Лигна Студиос" за куража да продължат да работят по този сложен проект Евровизия. „За нас е истинска радост, че ще можем да изпратим отново дете на този формат. Знаете, че това е един от най-успешните формати за БНТ в цялата й история".

кметът на Община Добрич Йордан Йорданов

Пълната си подкрепа заяви и кметът на Община Добрич Йордан Йорданов:

На първо място изключително много подкрепям това, че България след 5 г. отсъствие се връща на сцената на Детска Евровизия. Това, което Геновева Христова разказа, аз мога да го обобщя, че по този начин, както си подаваме ръка - „Лигна Студио", обществената телевизия и местната власт, това е един изключително силен съюз, който трябва да подкрепи децата на България. Разбира се, че няма да скрия радостта си от това, когато говорихме с Геновева Христова и нейното предложение Община Добрич да подкрепи децата на Студио „Сарандев", нямаше капка съмнение и даже секунда размисли. Веднага казах - да, задължително.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.