• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Димитър Радев: Забавеното ни присъединяване към еврозоната си има цена

Димитър Радев: Забавеното ни присъединяване към еврозоната си има цена

/КРОСС/ Конференцията "България в еврозоната, кога?" постави въпроса дали 1 януари 2025 г. остава реална дата за смяна на валутата. Събитието се провежда в София във вторник.

"България възможно най-скоро трябва да финализира процеса на европейска интеграция чрез присъединяване към еврозоната", каза управителят на Българската народна банка Димитър Радев на откриването на конференцията. По думите му забавянето на пълната интеграция на страната ни в ядрото на Европейския съюз, каквото е еврозоната, има своята цена и тя непрекъснато се увеличава. Той посочи, че мащабът на загубите се измерва не с милиони, а с милиарди.

Радев добави, че в момента България изпълнява абсолютно всички номинални критерии за присъединяване към еврозоната, с изключение на този за инфлацията. "Отрицателната разлика по отношение за критерия за ценова стабилност намалява, включително и през последния месец, но се очертава да остане над изискванията на критерия към датата на предстоящата оценка, която ще бъде направена на база данните към края на месец май", допълни управителят на БНБ.

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Банкер не разбира смисъла на думата демокрация. Демокрация има единствено в Швейцария, където всичко се решава с референдуми. Всякъде другаде е политическа диктатура.

15.05.2024 10:25:45

Анонимен

То вярно че по-голямата част от народа е отчайващо проста ( гласуват за крадливи идиоти като ГРОБ и ПП-Дейба), но от тяхната позиция нищо не зависи. Ганю отдавна е разбрал, че жестоко е гризнал дръвцето като е позволил да му надянат хомот. Идеята за обединена Европа е чудесна, но изпълнението във вида на актуалното ръководство на ЕС е идиотско, почти пародийно. А всичко това не е заради Москва, а от собствените ни и сродните им тъпи, алчни, арогантни, корумпирани и подчинени на щатите политикани.

15.05.2024 06:49:49

Анонимен

Това бе целта на цялото КДСарско войнство и началството в Москва. Тъжното е, че ще мине време и Ганю тъпунгера ще осъзнае, че пак е гризнал дървото….но е казано, прост народ слаба държава.

14.05.2024 20:50:17

Анонимен

Дано се разпадне до тогава тази противна, античовешка организация ЕС. Стига васалитет, стига колониализъм. Сами ще се справим и ще живеем в пъти по-добре.

14.05.2024 16:31:11

Анонимен

Глобалистите бързат да вкарат българите в още по голяма кошара от където излизане май няма.Без да ни питат ни за техното НАТО, нито за техния ЕС, сега ни за техното еврО.Направете референдум ве главочи и ще видите мнението на българите но вие много добре знаете какво е то за вашите глобалистки проекти.

14.05.2024 14:59:42

Анонимен

Г-н банкер защо не кажеш за загубите от девалвацията на еврото на страните, които оперират с него. Май те блазни нещо като позицията на Кристалина.

14.05.2024 11:09:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.