• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Шофьори не смятат, че може да им се забранят разходките до Рилските езера

Шофьори не смятат, че може да им се забранят разходките до Рилските езера

/КРОСС/ От този четвъртък, 13 август, се забранява качването на джипове край Рилските езера. Това става чрез специална заповед на министъра на околната среда и водите.

А шофьорите, които превозват туристите и организират офроуд разходки, се готвят за протест, тъй като според тях тази забрана нарушава правата им. Пътят, който те използват, е общински, съществува от 80-те години на миналия век и не може да им бъде забранявано да се придвижват по него. До този момент не е имало проблем да се качват с джипове до Седемте рилски езера.

Клиентите им са хора, които ги е страх да използват лифта, шофьорите не са плащали данъци за своята дейност и не издават касови бележки, защото "нямали основание". Цената за курс до Рилските езера или обратно е 15 лева. Средно правят по два курса на ден.

"Искаме да работим законно и да плащаме данъци и лицензи, но не знаме защо не ни позволяват. Искаме да знаем на какво основание ни спират", посочват шофьорите.

Припомняме, в края на юни месец туристи завариха багер в близост от езерото "Бъбрека" в Рила. След бурно възмущение работата на тежката строителна техника бе спрямо, като по темата се изказаха и премиерът Борисов, и вицепремиерът Томислав Дончев, за когото се знае, че е запален планинар.

От Национален парк "Рила" обясниха, че са започнали рехабилитация на пътеките в района, както и спасяването на езерата от ерозия, която е обхванала почвата заради засиления туристически поток, включително и с джипове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.