• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

2-годишно с тежки изгаряния от детската градина (обновена)

2-годишно с тежки изгаряния от детската градина (обновена)

/КРОСС/ 2-годишно момиченце преживява истински ужас, след като получава изгаряния по време на престоя си в една от столичните детски градини.

От забавачката уведомяват родителите, че трябва да отведат дъщеричката си, защото има обриви. Никой не казва на семейството какво се е случило точно. Пред БТВ бащата Георги Събински разказа, че първо са отишли при личния лекар, а след това и при дерматолог. И специалистите не успяват да установят каква е причината за кожните проблеми.

На следващия ден по спешност малкото дете е прието в УМБАЛСМ "Пирогов", където е стабилизирано. Там казват, че изгарянията са химически.
А през това време се установява какво е довело до изгарянията.

Иззети са проби и от препаратите, които се използват в детската градина. От ръководството съжаляват за случая. Своевременно са уведомили и Инспектората по образование. Случаят е докладван и на ресорния заместник-кмет на Столичната община.

Бащата на момиченцето е готов да търси правата си в съда за изясняване на случая.

Реакция от Столичната община

Междувременно столичния кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена още вчера сутринта. Първоначалните заключения са, че не са съхранявани правилно препаратите за дезинфекция, посочи тя. Фандъкова предупреди, че подобни препарати трябва да са заключени и недостъпни за децата.

"Няма да направим компромис, недопустимо е. Аз мисля, че ситуацията е много тежка. Аз лично съм много твърда в това отношение", каза Фандъкова на въпрос за евентуални нарушения.

Тя разбира, че работата е трудна, но не може да се търси извинение.

На фона на неприятния инцидента Фандъкова съобщи и с хубави новини. Едната се отнася към промяната, касаеща неприетите деца. В София ще има ново райониране. Ще има компенсация и за неприетите деца. Продължава изграждането на нови градини и разширяването на някои от вече съществуващите.

Вече пък има инвестиционен интерес за отварянето на забавачки на партерен етаж на нови сгради - в "Триадица" и "Дружба".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.