• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Йорданка Фандъкова: Има риск да се разреди градският транспорт, няма да спре уличното осветление

Йорданка Фандъкова: Има риск да се разреди градският транспорт, няма да спре уличното осветление

/КРОСС/ Увеличението на цената на билета не е решение. Това ще доведе до спад на пътниците, но съществува реална опасност за разреждане на градския транспорт, ако не се получи подкрепа от държавата. Този месец имаше проблем и за нашето подпомагане заради неприетия бюджет, каза по Нова тв кметът на София Йорданка Фандъкова.   

Решенията заради високите цени на тока трябвало да се търсят заедно. "Водим почти непрекъснати разговори", уточни Фандъкова.  

14,4 млн. лева била сметката за ток миналата година, натрупана най-вече през последните месеци,  разликата с предишната година била 6 млн. лева, а компенсацията на държавата била 800 хил. лева.  

"Няма опасност да спре уличното осветление, но разговорите трябва да продължат. Няколко пъти финансовият министър спомена, че има много пари в държавата, трябва да намерим механизъм за решение, защото е криза", каза Фандъкова.

Тя каза, че няма опасност болниците да пострадат. "Ние не бягаме от своята отговорст, с около 10 млн. лв. дофинасираме болниците, но ситуацията е много трудна, изискват се бързи действия", каза кметът на София.  За глобата за репатрирането обясни, че предстои да се обсъжда дали да не се увеличи, но сега въпросът не стоял на дневен ред. "Част от приходите от синя и зелена зона се насочват за подкрепа на градския транспорт. Никъде той не може да се самоиздържа", подчерта Фандъкова.   

От вчера били увеличени с около 16 леглата за бременни с коронавирус, съобщи още тя.   2349 са новозарезените в София днес.  Фандъкова  изрази надежда, че броят на заразените ще намалее с излизането на учениците във ваканция. Нямало да има нови мерки в столицата, трябвало да се спазват сегашните.  Над 6000 били проверките за спазване на мерките в столицата от началото на годината, над 200 били предписанията.  В градския транспорт повечето хора спазвали мерките.

Най-често разпоредбите не се спазвали в заведенията, не винати били стриктни при контрола на зеления сертификат на входовете на търговските вериги.  "В момента 14 детски градини са в строеж, още 17 със сключен договор за проект, в София непрекъснато идват млади семейства, градът се разраства", каза тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.