• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Фаучи: COVID-19 в САЩ се превръща в "пандемия сред неваксинираните"

Фаучи: COVID-19 в САЩ се превръща в "пандемия сред неваксинираните"

/КРОСС/ САЩ вървят "в грешната посока" по отношение на пандемията от коронавирус, тъй като инфекциите се увеличават сред неваксинираните, предупреди д-р Фаучи, предаде БГНЕС.

Д-р Антъни Фаучи каза, че вариантът „Делта" на COVID-19 поражда скока в райони с ниска степен на ваксинация.

Той каза, че здравните служители обмислят да преразгледат насоките за носене на маски от ваксинирани американци, за да се ограничат случаите.

Разглежда се и въпросът за ускоряване на ваксинацията на уязвими хора.

Ситуацията с коронавируса в САЩ се превръща в "пандемия сред неваксинираните", каза д-р Фаучи, главният медицински съветник на американския президент Джо Байдън, предаде Би Би Си, цитирайки интервюто му за телевизионния канал Си Ен Ен в неделя.

САЩ бяха световен лидер по усвояване на ваксини до април, когато процентите на ваксинация започнаха да падат.

Степента на ваксинация е особено ниска в южните щати, където по-малко от половината от жителите са получили първата си доза. Междувременно ежедневните коронавирусни инфекции отново се увеличават, след като броят им падна през май и юни. Възобновяването доведе до повече от 34 милиона случая и 610 000 смъртни случая, регистрирани до момента в САЩ. Тенденцията се дължи отчасти на бързото разпространение на силно трансмисивния вариант „Делта" на COVID-19.Най-рязък скок на случаите на COVID-19 се наблюдава в щати с по-ниски нива на ваксинация, като Флорида, Тексас и Мисури.

По-рано тази седмица главният хирург на САЩ Вивек Мърти заяви, че 99, 5% от смъртните случаи от коронавирус са настъпили сред неваксинирани хора.
В интервюто си за Си Ен Ен д-р Фаучи каза, че местните лидери в райони с ниски нива на ваксинация трябва да направят повече, за да насърчат хората да бъдат ваксинирани.

Той сподели, че е „много радостен да чуе", че републиканските губернатори на Арканзас и Флорида насърчават ваксинацията в своите щати. И двамата лидери в миналото критикуваха съветите на д-р Фаучи.

Като най-добрият национален експерт по инфекциозни болести, д-р Фаучи е бил ключов съветник на президента Байдън и неговия предшественик Доналд Тръмп по време на пандемията.

Д-р Фаучи каза, че е участвал в дискусии за промяна на насоките за носене на маски, издадени от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

В настоящия случай те твърдят, че хората, които са напълно ваксинирани, могат да "възобновят дейностите, които са извършвали преди пандемията, без да носят маски".

Д-р Фаучи каза, че местните власти могат да издават свои собствени правила под настоящото ръководство на Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Но той отбеляза, че някои местни органи на властта са възстановили изискванията за носене на маски в помещения и на обществени места, за да ограничат нарастващите инфекции.

В окръг Лос Анджелис сега се изискват маски на закрито както за ваксинирани, така и за неваксинираните хора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.