• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Изложба за невижданите филми на Фелини на улица "Париж"

Изложба за невижданите филми на Фелини на улица "Париж"

/КРОСС/ "На снимки с Фелини" е заглавието на изложбата от фотографии, посветена на големия италиански режисьор Федерико Фелини.

Събитието е част от лятната програма на Италианския културен институт в София и се осъществява благодарение на филмотеката в Болоня по случай 100-годишнината от рождението на режисьора. Изложбата ще остане достъпна за преминаващите пешеходци по ул. "Париж" до 31 август.

Снимките са уникални документи за това как Фелини реализира своите филми. Моментът на заснемането е бил само една от фазите в творческата му работа. След края на снимките за Фелини започвала нова фаза на пълна творческа свобода, в която той изграждал изцяло нов филм по време на постпродукцията.

Фазата на заснемане представлявала уникален и неповторим творчески момент, в който авторът на „Сладък Живот“, „Осем и половина“ и още много култови ленти, освен че определя всеки избор на своя екип, води актьорите към постигането на точно това, което той си е представял.

Тези фотографии документират пълноценното присъствие на Фелини на снимачната площадка и как, филм след филм, то нараства поради необходимостта да "хипнотизира" все по-големи и сложни декори и екипи. Снимките изразяват известна лежерност, една игрива страна и любов към героите, които при Фелини сякаш превъзмогват тревогите на креативността.

Сценичните фотографи, които са сред най-добрите в Италия, стават негови съучастници, защото снимат "истинския филм", който зрителите никога няма да видят – този, в който всички роли се играят от "вълшебника Федерико".

Но тези снимки свидетелстват също така за едно неповторимо артистично преживяване, за екипа от мъже и жени, занаятчии, техници и артисти, които са помогнали на Фелини да го осъществи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.