• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

От февруари насам пътят до село Кладница е затворен заради свлачища

От февруари насам пътят до село Кладница е затворен заради свлачища

/КРОСС/ От февруари насам пътят до село Кладница е затворен заради свлачища. Заради това жителите на селото са принудени да използват алтернативен маршрут през вилно селище, който също е в доста лошо състояние, съобщават недоволни граждани. Обиколният път е в много лошо състояние. Жители на селото коментираха, че пътят до Драгичево е в това състояние, дупките са големи, широки и дълбоки, и състоянието на пътя е такова от месеци. Кметът на селото Васил Мирчев обясни, че през февруари поради свлачище главният път от републиканската пътна мрежа Драгичево - Рударци - Кладница е затворен след рехабилитация.

В Кладница живеят вече над 2000 души. Като сложим и целия трафик - туристи, събота и неделя... Хората са се събрали тук и аз като представител на тези хора, ние вече не молим, ние вече не искаме, а настояваме, защото ситуацията излиза наистина извън контрол, каза Мирчев.

Жителите са подготвили поредно писмо с подписи, като са готови и на гражданско неподчинение.

Защо се бави ремонтът на това свлачище? 98-а година са регистрирали тези свлачища. Защо не беше предвидено, инвестиция за 6 милиона лева, може би и повече, да не бъдат укрепени тези участъци, ясно е, че това е свлачище, че това е основният път, че сме в планината. Този път след време ще стане непроходим, каза още кметът.

Директорът на ОПУ-Перник инж. Емилия Ваклинова каза, че свлачището се е появило през февруари, когато свлачища имаше и на други места в страната.

Ремонтът на републиканския път все още не е завършен. Обектът не е въведен в експлоатация. В момента са направени проектните проучвания и започва изграждането на пилотно-анкерна система в участъка на свлачището. Подписано е споразумение между община Перник и АПИ за ремонт на общинския път. В момента се прави проект за ремонт, изпратено е задание до Агенцията за спешни, неотложни дейности, които ще стартират тези дни, за ремонт на лошите участъци и големите пропадания, допълни инж. Ваклинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.