• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Fiat Doblo: прясно реновиран и наличен за поръчка сега

Fiat Doblo: прясно реновиран и наличен за поръчка сега

/КРОСС/ Обширно преработеният Fiat Doblo вече се предлага с напълно електрическо задвижване като Fiat E-Doblo и с двигатели с вътрешно горене като Fiat Doblo на начална цена от 20 100 евро нето. Това означава, че компактният ван е с 1000 евро по-евтин от преди, въпреки разширената гама от оборудване.

Моделът 2024 на Fiat Doblo може да бъде разпознат по радиаторната решетка и фаровете в нов дизайн и по капаците на колелата, които вече носят логото на Fiat. Нов в гамата е и цветът на корпуса Libeccio Blue Metallic.

Вариантите фургон и каросерия Multicab се предлагат и за двата варианта на задвижване. Базовата версия на фургона със стандартна дължина предлага товарен обем от 3,3 кубически метра и полезен товар от 581 килограма. Увеличеният полезен товар е 879 килограма. С по-дълга каросерия тези стойности за Fiat Doblo нарастват до 3,9 кубически метра и 879 килограма. Fiat E-Doblo винаги има увеличен полезен товар до 728 килограма при същите товарни обеми.

Интериорът получава арматурното табло зад волана и десетинчовия сензорен екран като стандарт. Централният монитор е изцяло дигитален и показването на най-важната информация за пътуването и автомобила може да се настройва индивидуално.

Разширеното оборудване за безопасност включва, наред с други неща, активна система за аварийно спиране, предупреждение за напускане на лентата, разпознаване на пътни знаци, предупреждение за сънливост, система за круиз контрол, асистент за дълги светлини, както и сензори за светлина и дъжд като стандарт. Включително допълнителното оборудване, налични са общо 17 електронни системи за подпомагане на шофирането.

Електрическият мотор на ревизирания Fiat E-Doblo произвежда 100 кВт/136 к.с. и осигурява максимален въртящ момент от 270 Нютонметра. Това означава, че универсалният транспортьор може да достигне максимална скорост от 135 км/ч. Електрическият транспортьор тегли и ремаркета с тегло до 750 килограма. Батерията е с капацитет 50 кВтч. Сега Fiat оценява обхвата на E-Doblo на до 330 километра според стандарта WLTP, с 50 километра повече от предишния модел.

Стандартно E-Doblo се зарежда с до 7,4 кВт. Опционално са възможни до единадесет, със съответно мощна стенна кутия батерията може да бъде напълно заредена за около пет часа. В подходящо оборудвани зарядни станции постоянен ток до 100 кВт протича в батерията, която може да бъде заредена до 80 процента в рамките на 30 минути. Гнездо позволява на инструментите да бъдат захранвани с до 400 волта чрез бордовата система.

Fiat Doblo се задвижва от двигатели с вътрешно горене. Всички двигатели отговарят на стандарта за емисии Euro 6d-ISC-FCM. Турбобензиновият двигател 1.2 Pure Tech произвежда 81 кВт/110 к.с. и се комбинира с шестстепенна механична трансмисия. 1,2-литровият, трицилиндров двигател се предлага за микробуса в стандартна дължина с нормален полезен товар и в дълга версия с увеличен полезен товар.

Четирицилиндровият турбодизел 1.5 BlueHDI се предлага в две нива на мощност със 75 кВт/102 к.с. и 96 кВт/131 к.с. за всички варианти на каросерията. Шестстепенна механична скоростна кутия е стандартна. По-мощният турбодизел може да се комбинира и с осемстепенна автоматична скоростна кутия като опция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.